رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، از تصویب بیش از هفتاد هزار واژه در گروه های واژه گزینی فرهنگستان خبر داد و گفت: در نمایشگاه بین المللی کتاب آینده، فرهنگ هفتاد هزار مدخلی واژه های مصوب فرهنگستان را عرضه می کنیم که کارنامه سی ساله فرهنگستان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، غلامعلی حداد عادل در آیین رونمایی از آثار پژوهشی پژوهشگران فرهنگستان زبان و ادب فارسی، گفت: شأن اصلی فرهنگستان، کار علمی و پژوهشی درخصوص زبان فارسی و مسائلی است که در حیطه حاکمیتی به زبان فارسی مربوط میشود؛ زیرا اگر زبان فارسی صدمه ببیند، هویت ملی آسیب میبیند.
آقای حداد عادل افزود: سی و چهار سال در فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مانند باغبانی شاهد بزرگ شدن نهالی هستم که حالا درخت باروری شده و به ثمر رسیده است و امروز، نهادی معتبر و شناخته شده است که عهده دار وظیفهای ملی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: نمیخواهم بگویم که کار ما عاری از اشکال است و شاید اشتباهات و قصوراتی داشتیهایم؛ البته موانعی داشته و گاهی دلسرد شدهایم؛ اما در مجموع فرهنگستان رو به رشد و پیشرفت بوده است.
آقای حداد عادل با اشاره به شورای فرهنگستان افزود: شورای فرهنگستان، قلب فرهنگستان است که بهترینهای ۳۴ سال پیش در آن عضوند؛ اما مشکل این است که اعضای فرهنگستان سالخورده شدهاند و یکی از برنامه هایمان تقویت شورای فرهنگستان است تا مناسبترین افراد به لحاظ علمی و شخصیتی وارد فرهنگستان شوند و تا یکی دو سال آینده، نشاط لازم را به فرهنگستان باز میگردانیم.
غلامعلی حداد عادل با بیان اینکه امسال، اولین بار در هفته پژوهش با دست پر وارد میدان شدیم و ظرفیت مخزن کتابخانه فرهنگستان بیش از دو برابر شد، گفت: سه جلد از فرهنگ جامع زبان فارسی منتشر شده است و در سالهای آینده این کار سرعت میگیرد، چون سیاست ما برای چاپ کتابها مشخص است.
حداد عادل افزود: حدود پنجاه نفر در دانشگاههای کشور مسئول دفتر ارتباط آن دانشگاهها با فرهنگستان و شبکه ارتباطی ما با دانشگاهها هستند و این امتداد فرهنگستان در دانشگاه هاست و این گونه پای دانشجویان و استادان به فرهنگستان باز شده است.
وی در پایان از شش تن از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران برتر فرهنگستان تجلیل کرد؛ مرضیه الهیاری و علی رضایی از دانشجویان برگزیده، محمود ظریف و دکتر مسعود قاسمی از پژوهشگران نمونه و سعید رفیعی خضری و مجید طامه از اعضای هیئت علمی بودند که در این آیین تجلیل شدند.