معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: با همکاریهای صورتگرفته در همه بخشهای دولت، در سردترین هفتههای نزدیک به شب یلدا، توانستیم اوضاع را بهخوبی مدیریت کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی در بیستویکمین نشست کمیته سوخت زمستانی داخلی با حضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای گاز استانی بهصورت ویدئو کنفرانس اظهار کرد: انتقال نزدیک به ۵۰ میلیون مترمکعب گاز از جنوب به شمال کشور با کارکرد ۱۵ ایستگاه تقویت فشار با تمام توان بدون واحد یدک، نشاندهنده استفاده حداکثری از ظرفیتهاست.
وی ادامه داد: این در حالی است که رکوردهایی نیز در کاهش زمان تعمیرات، افزایش پایداری، استفاده حداکثری از خطوط انتقال و افزایش بازدید از ادارههای دولتی و پایش دما ثبت شده که نشاندهنده تلاش دستاندرکاران برای داشتن شبکهای پایدار و ایمن است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه اگر تعامل بین این ارکان نبود، این مسئله میتوانست ما را با هفتهای بسیار خطرناک (هفته آخر آذر) برای شبکه روبهرو سازد، اظهار کرد: هفته پایانی آذر، با توجه به پیشبینی هواشناسی مبنی بر سرمای کمسابقه در سالهای اخیر، میتوانست به تهدیدی جدی برای پایداری شبکه گاز تبدیل شود که به لطف خداوند، حمایتهای رئیسجمهوری و وزیر نفت در اجرای پویش «۲ درجه کمتر» و تلاشهای شبانهروزی شما همکاران گرامی، این چالش به بهترین شکل ممکن مدیریت شد.
توکلی تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران تاکنون بهخوبی موفق به مدیریت شبکه شده و از این پس نیز همین خواهد بود. نباید نگران فضاسازیهای رسانهای باشید. برخی رسانهها ممکن است به مسائل حاشیهای بپردازند، اما باید به اصل کار رسید و همچنان به ارائه خدمات صادقانه به مردم ادامه داد.
وی با اشاره به اینکه این شرکت با تأمین انرژی برای ۹۵ درصد جمعیت کشور، نقش حیاتی در اقتصاد کشور دارد، یادآور شد: اگر مدیران استانها و دوستان حاضر در نشست بهعنوان سفیران شرکت ملی گاز عمل کنند، بهطور قطع در این شرایط سخت اقتصادی و تحریمی، نمره بهتری به تلاشها و دستاوردهای ما خواهند داد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ما باید در محدودیتها واقعیتها را نیز بپذیریم، چراکه وظیفه ما فنی و عملیاتی است، گفت: هریک از شما باید برای پرسشهای متعدد مردم، پاسخهای دقیق و منطقی داشته باشید و در زمان مناسب به آنها ارائه دهید.
توکلی با بیان اینکه پاسخها باید قانعکننده، علمی و صادقانه باشد، تصریح کرد: این موضوع ناترازی انرژی اکنون به یک مسئله عمومی تبدیل شده و اگر از سوی دستگاههای متولی و دلسوزان کشور حل نشود، میتواند به تهدیدی جدی تبدیل شود، چراکه بحران انرژی یکی از چالشهای بزرگ امروز و آینده است که در سطح جهان نیز مطرح شده و اگر نتوانیم از منابع فسیلی بهدرستی استفاده کنیم، تهدیدهای بیشتری برای آینده سوختهای فسیلی پیشبینی میشود.
وی با تأکید بر اینکه برای مقابله با این بحران، به مدیریت صحیح و استفاده بهینه از منابع نیاز داریم تا بتوانیم از تهدیدهای پیشرو جلوگیری کنیم و آیندهای پایدارتر برای کشور رقم بزنیم، تصریح کرد: با توجه به پیشبینیهای آبوهوایی، این هفته بارشها آغاز میشود و انتظار داریم شرایط جوی سردی را تجربه کنیم، بنابراین لازم است آمادگیهای لازم را برای مدیریت مصرف انرژی داشته باشیم. از همه شما خواهش میکنم با همدلی و همکاری، به سمت حل مشکلات انرژی کشور حرکت و تلاش کنیم از این بحران عبور کنیم.