حماسه بزرگ ۹ دی به عنوان روز میثاق امت با ولایت و تجلی صلابت، اقتدار و عظمت نظام در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، در تاریخ هر ملتی روزهایی وجود دارند که نه تنها در حافظه تاریخی آن ملت برای همیشه ماندگار شده است بلکه خود به یک گفتمان تبدیل میشوند، گفتمانی که بر کنشهای بعدی آن ملت اثرگذار خواهد شد.
۱۵ خرداد، ۲۲ بهمن، ۱۲ فروردین، سوم خرداد و ۹ دی از جمله این روزها هستند، اما آنچه در میان این روزها از اهمیت بیشتری برخوردار بوده حماسه ۹ دی است.
اهمیت این روز از این جهت نمود پیدا میکند که اغلب حماسهسازان آن را نه مبارزان انقلابی دهه ۴۰ و ۵۰ رقم زدند و نه رزمندگان دهه ۶۰، بلکه به دست جوانان و نوجوانانی رقم خورد که حتی خاطره روشنی از امام خمینی (ره) نداشتند، اما با بصیرت و درک و آگاهی خود وارد میدان شدند و انقلاب سوم ایران اسلامی را به وجود آوردند.
هر چند معاندان داخلی و خارجی حساب دیگری روی نوجوانان و جوانان باز کرده بودند و در اوهام خود چنین تلقی میکردند که نسل بعد از انقلاب ۵۷ و جنگ تحمیلی با گذشته پدران خود فاصله گرفتهاند و فتنه سبز ۸۸ میتواند آنها را به آرزوی براندازی برساند، اما قیام گسترده و غیرقابل تصور مردمی ۹ دی اثبات کرد نهضت امام خمینی (ره) مشمول مرور زمان نخواهد بود، نهضتی که بر اندیشه نامیرا و پویای اسلام استوار است قائم شخصیت و فردیت انسانها استوار نیست.
هر چند پس از حماسه ۹ دی فتنههای دیگری در سالهای بعد رخ داد، اما برای دشمنان نظام اسلامی روشن بود که تلاش آنها دست و پا زدنی مذبوحانه است.
حماسه ۹ دی ۱۳۸۸ تجدید میثاقی با خط امام راحل بود، حضور پرشور و پررنگ جوانان در لباس مدافعان حرم یکی از برکات مهم و اثرگذار این روز به یادماندنی است.
نکتهای که نباید از آن غافل شد این است که باید از خد پرسید در تفسیر و تبیین این روز بزرگ چقدر موفق عمل کردیم؟ تا چه میزان توانستهایم اهمیت و عظمت این روز را برای نسل بعد از حماسه ۹ دی بازگو کنیم؟ این مهم تنها با گرامیداشت این روز محقق نمیشود، باید دید در حوزه فرهنگ مانند، تولید نمایش، ساخت فیلم، انتشار رمان و تاریخ شفاهی و ساخت موسیقی چه کردهایم.
متاسفانه قدمهای بزرگ و قابل تاملی در این مسیر برداشته نشده است و اگر این رویه ادامه پیدا کند دست ما در جبهه فرهنگی و جهاد تبیین پر نخواهد بود.