ایران در اجلاس شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا به عنوان عضو ناظر این اتحادیه پذیرفته شد تا درهای بازار بزرگ ۸۰۰ میلیارد دلاری به روی تجار و بازرگانان کشورمان گشوده شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از سنپترزبورگ، ترسیم چشمانداز برنامههای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال آینده میلادی، تعیین راهکارهای توسعه تجارت و بازرگانی بین کشورهای عضو با شرکای تجاری و نیز عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر و شریک اصلی این اتحادیه از مهمترین دستور کارهای دهمین اجلاس شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران ۲۹ دیماه سال ۱۴۰۲ در دولت شهید جمهور به موافقتنامه تجارت آزاد اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیوسته بود.
با امضاء موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تعرفه گمرکی بیش از ۹۰۰ قلم کالای صادراتی ایران به پنج کشور عضو این اتحادیه به صفر یا نزدیک صفر درصد رسید.
اکنون با حضور ایران بهعنوان ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا، درهای بازار بزرگ ۸۰۰ میلیارد دلاری به روی تجار و بازرگانان کشورمان گشوده شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه اوراسیا و دریافت حکم عضویت ناظر کشورمان به سنپترزبورگ سفر کرده است، برنامه دولت چهاردهم را بهبود شرایط اقتصاد و توسعه مناسبات با همسایگان دانست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت سازمانهای همچون بریکس، شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: رفتوآمدها و تقویت مناسبات تجاری با کشورهای همسایه و دیگر کشورها بیانگر آن است که برنامه دشمن برای محصور و منزوی کردن ایران شکست خورده است.
سید محمد اتابک افزود: یکی از مؤثرترین و شاید بزرگترین پیمانهایی که بین کشورهای همسایه ما منعقد شده است، پیمان اوراسیا است.
وی به حضور معاون اول رئیسجمهور در نشست قبلی مجمع اقتصادی اوراسیا در ارمنستان و تلاشهای دولت شهید جمهور در نشستهای پیشین اشاره کرد و گفت: عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اوراسیا در مجالس کشورهای عضو به تصویب رسیده بود و امروز سران کشورهای عضو این اتحادیه نیز این موضوع را تصویب کردند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا دیماه سال گذشته توافقنامه تجارت آزاد را امضا کردند، گفت: در روزهای گذشته، مجلس شورای اسلامی نیز کلیات این توافقنامه را تصویب کرد که میتواند نقطه عطفی برای اجرایی شدن این قرارداد به نفع اقتصاد کشور قلمداد شود.
وی تاکید کرد: با اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا، بازار ۲۴۰ میلیون نفری کشورهای عضو این اتحادیه به روی ایران گشوده شده است.
سیدمحمد اتابک با بیان اینکه کشورهای عضو این اتحادیه، از نظر اقتصادی، کشورهایی قوی محسوب میشوند گفت: در سفر اخیر وزیر تجارت و صنعت ازبکستان به تهران، به عنوان یکی از کشورهای شریک اتحادیه اوراسیا، درباره تعیین تعرفه ۵۰ درصدی گمرکی برای برخی کالاها توافق کردیم و در مورد ارمنستان هم در حال تنظیم چنین فهرستی هستیم.
وی تأکید کرد: سیاست دولت چهاردهم بر این است که روابط اقتصادی، سیاسی با همسایگان را گسترش دهد و سفرهای مختلف دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهور به کشورهای همسایه و دیگر کشورها، جنبههای عملی خود را در بهبود اقتصاد کشور نشان میدهد.
وزیر صمت با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی اوراسیا در تهران در اسفندماه سالجاری گفت: بسیاری از کشورهای منطقه برای شرکت در این نمایشگاه در بخشهای معدنی، ماشینآلات و دیگر بخشهای صنعت و تجارت اعلام آمادگی کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: برپایی این نمایشگاهها و رفتوآمدها بین مقامات کشورهای مختلف به کشورمان نشان میدهد که محصور کردن و منزوی کردن ایران شکست خورده است و البته باید تلاش کنیم که اقتصاد کشور را در شرایط بهتری قرار دهیم.