در یک مزرعه مکانیزه، میزان کود مورد نیاز گیاه به صورت مکانیزه سنجیده می شود و بر اساس آن کوددهی انجام می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مدرن کردن کشاورزی نیازمند ایجاد زیرساخت هاست. طبق گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در بحث مکانیزاسیون و تجهیز و نوسازی ادوات و تجهیزات کشاورزی جزو استانهای پیشروی کشور محسوب میشود، اما برای عبور از کشاورزی سنتی و رسیدن به کشاورزی مدرن با چالشهای مواجه است.
یدالهی دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: ما چارهای بجز حرکت به سمت کشاورزی مدرن نداریم چرا که این خاک میراث آیندگان است. استان قزوین به لحاظ ضریب نفوذ فناوری و علم شاید بتوان گفت جزو بهترین استانها در کشور است. کشاورزی مدرن حرکت به سمت مدرنیته با احترام به سنت هاست.
ناصحی از تولید کنندگان بخش کشاورزی در ادامه برنامه گفت: بر اساس نیازی که در مزرعه خودمان احساس کردیم در حال حاضر توزیع آب در مزرعه با سیستم بدون سنسور و با پردازش تصویر انجام میشود. حتی اگر اینترنت قطع باشد بصورت محلی پردازش انجام میشود.
یدالهی گفت: زیربنای توسعه کشاورزی، بذر، نهال و نشای مناسب است. از سال ۱۳۸۸ در شرکت دانش بنیان به این امر توجه کردیم. اطراف بذر را مواد خاصی پوشش میدهیم تا بتواند مواد مغذی را در یک ماه اول دریافت کند. به این تکنولوژی کوتینگ گفته میشود. این بذر در زمین ۸۰ درصد خود را نشان میدهد. قیمت این نشا نصف مشابه خارجی است و در مقایسه با نرخ دلار، قیمت قابل توجهی ندارد.
وی تصریح کرد: محصولاتی که با این نشا تولید میشوند در برخی موارد حتی صادر میشوند. طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سالیانه حدود ۶۰۰ میلیون دلار ارز به واردات بذر اختصاص مییابد که در موارد غیررسمی به یک میلیارد دلار هم میرسد.
ناصحی گفت: در سیستم ما تزریق کود بر اساس نیاز گیاه انجام میشود. در سیستمهای سنتی کود را به صورت پراکنده پخش میکنند و آبیاری هم همه کود را به زمین تزریق میکنند. کود اگر زیاد باشد در گیاه خشکی به وجود میآید. ارقام گیاه هم به سیستم داده شده است. این نمونه در کشور وجود ندارد.
یدالهی اظهار کرد: به تیم استانداری پیشنهاد میدهیم که از کاری که دراین مزرعه انجام شده است بازدید کنند و برای ترویج آن به سایر استانها اقدام کنند. در کشور ما همانند دنیا چیزی به نام کشاورزی معیشتی نیست. در استان قزوین ۹ ماه فصل رشد است. وقتی تکنولوژیهای هوشمند وارد مزرعه میشود آب هم مدیریت میشود.
وی تصریح کرد: ما بجای کشاورزی ارگانیک باید به سمت کشاورزی سالم پیش رویم. سیستم آبیاری باغستان سنتی کاملا سنتی است و اگر این تکنولوژی جدید در اختیار آنها قرار گیرد مدیریت آب صورت خواهد گرفت.
ناصحی گفت: تصویربرداری ماهوارهای به درد آمارگیری میخورد. برای آبیاری مزرعه نیاز به سخت افزار داریم. اگر بارندگی صورت نگیرد این سخت افزار تصمیم به آبیاری میگیرد. اگر این سیستم در اصلاح الگوی کشت عملیاتی شود شما میتوانید با استفاده از اینترانت به بهره وری برسید.