اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری با احداث ۱۰ سرشاخهگیر و برنامهریزی برای ۱۲ سرشاخهگیر دیگر، به دنبال کاهش ۹۰ درصدی خسارات سیل در استان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مازندران به دلیل وضعیت جغرافیایی و زمینشناسی خود، هرساله با بلایای طبیعی از جمله سیل مواجه است. بهخصوص در برخی مناطق که هر بارش باران منجر به جاری شدن سیلاب و خسارات فراوان میشود.
یکی از اصلیترین دلایل این سیلابها، آوردههای چوب از بالادست است که با مسدود کردن کانالها و طغیان رودخانهها، موجب خسارات زیادی میشود.
بگفته مختارپور معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی مازندران- منطقه ساری، برای رفع این معضل، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تاکنون ۱۰ سرشاخهگیر در مناطق حساس احداث کرده است.
او افزود: این سرشاخهگیرها توانستهاند مشکلات حداقل ۶۰ درصد رودخانههای خروشانتر را برطرف کنند. برآورد میشود که هر سرشاخهگیر حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه داشته باشد.
برای کاهش ۹۰ درصدی خسارات سیل، نیاز به ساخت سرشاخهگیرهای بیشتری در نقاط مختلف استان مازندران است. در مجموع، تاکنون ۲۰ سرشاخهگیر در سطح استان اجرایی شده و برای تکمیل پروژهها و جلوگیری از خسارات احتمالی به مناطق پاییندست، نیاز به ۱۲ سرشاخهگیر دیگر نیز هست.
این اقدامات نه تنها به کاهش خسارات مالی و جانی ناشی از سیلاب کمک میکنند، بلکه با مدیریت بهتر منابع آب و جلوگیری از طغیان رودخانهها، امنیت و آرامش بیشتری را برای ساکنان مناطق تحت تأثیر فراهم میآورند.
مهدی حسن پور گزارش می دهد