مدیر کل مدیریت بحران استان گفت: نیروی انسانی با انگیزه در قم مهمترین نقطه قوت برای مقابله با بلایای طبیعی و بحرانها به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قم؛ محسن اروجی، مدیر کل مدیریت بحران استان با بیان اینکه دومین مانور دوره میزی استان برای کاهش بلایای طبیعی در سال جاری برگزار شده است، گفت: بر اساس بررسیها نتایج حاصل از مانورهای دوره میزی بهتر و مناسبتر از مانورهای میدانی است چرا که در این مانورها با ظرفیتها و امکانات موجود استان که در اختیار همه دستگاههای مربوط است بیشتر آشنا میشویم و میتوانیم بر اساس داشتههایمان برنامهریزی کنیم.
وی همچنین در بیان مهمترین نقاط قوت و ضعف استان به منظور مقابله با بلایای طبیعی و ایمنی در برابر زلزله گفت: نیروی انسانی کارآمد و با انگیزه و وجود امدادگران دلسوز در استان قم از مهمترین نقاط قوت ما در زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی است.
اروجی گفت: همچنین بر اساس برآوردها امکانات و تجهیزات استان نیز از دیگر نقاط قوتی است که میتوان به آن اشاره کرد.
مدیر کل مدیریت بحران استان عدم مشارکت و همکاری مردم در مواقع بحرانی و همچنین خلاء آموزش همگانی را از مهمترین نقاط ضعف حال حاضر استان به منظور مقابله با اثرات بلایای طبیعی و ایمنی در برابر آنها دانست و از همه دستگاههای مربوطه و نهادهای آموزشی خواست تا در این زمینه فعالانه عمل کنند.
در این جلسه همه دستگاههای حاضر ضمن ارائه ظرفیتها و امکانات موجود خود به منظور اسکان ۱۰ هزار نفر از آسیب دیدگان و آوارگان فرضی زلزله در پردیسان ارائه دادند که سایت اسکان غدیر با دارا بودن ظرفیت ۴۰۰ سکوی تعبیه شده ویژه بحران به منظور اسکان آوارگان، وجود ۱۰۶ چشمه سرویس بهداشتی در این بوستان، و حدود ۲۵۰۰ چادر با ظرفیت اسکان هر چادر برای ۴ نفر از جمله امکاناتی بود که در این جلسه مطرح شد.
روز ۵ دی ماه همزمان با زلزله تاسف بار بم که در سال ۱۳۸۲ رخ داد که منجر به کشته شدن حدود ۳۴ هزار نفر از هموطنانمان در این شهر شد را به عنوان روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری کردند.
همزمان با روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی مانور دور میزی با موضوع فرضی اسکان اضطراری ۱۰ هزار نفر از ساکنان پردیسان پس از وقوع زلزله ۶.۷ ریشتری با حضور مدیران و کارشناسان مربوطه ادارات و سازمانهای استان ظهر امروز در اداره کل مدیریت بحران برگزار شد.