رئیس قوه قضائیه در بازدیداز مراکز و مراجع قضایی، تسریع در بررسی پروندهها در شعب دیوان عالی را خواستار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛ حجت الاسلام محسنی اژهای در ادامه بازدیدهای آسیبشناسانه از مراکز قضایی، صبح امروز سهشنبه (۴ دی) با حضور در دیوان عالی کشور، برخی از پروندهها را بصورت موردی مطالعه و تاریخ ارجاع آنها به شعب را بررسی کرد.
حجتالاسلام محسنی اژهای در ادامه این دیدار تاکید کرد: قوه قضائیه پناهگاه هر مظلومی در کشور است و تفاوتی ندارد از چه حزب یا جناحی باشد.
وی افزود: وقتی قوه قضائیه بصورت صددرصد مورد حمایت مردم باشد، مردم نیز کمککار دستگاه قضائی در پیشبرد مسئولیتهایش میشوند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نیاز به تحول در همه اجزا و بخشهای قوه قضائیه داریم، گفت: باید تحول در سراسر قوه قضائیه را تکمیل کنیم تا رضایتمندی مردم بیشتر شود و زمان و هزینه رسیدگی به پروندهها کم شود.
حجتالاسلام محسنی اژهای با یاد آوری اینکه تحول باید با «اراده»، «علم»، «تدبیر» و «شجاعت» همراه باشد تاکید کرد: «تحول» در برخی از امور شبیه جراحی است و گاهی نیاز به ریسکپذیری دارد.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: در پیشبرد «تحول» باید دقت لازم را داشته باشیم؛ نباید بهگونهای باشد که یک مسیر تحولی را بعنوان مثال نزدیک دو سال طی کنیم و سپس متوجه شویم که اشتباه کردهایم و بخواهیم مسیر را بازگردیم.
حجتالاسلام محسنی اژهای یکی از جلوههای تحول در دستگاه قضایی را ایجاد تحول در ابزارها، تجهیزات، آموزشها و گزینشها دانست و گفت: قطعاً با ابزارها و روشهای پیشین نمیتوانیم با مسائل روز مواجه شویم و باید بهرهگیری از فناوریهای نوین را هرچه بیشتر در قوه قضاییه گسترش دهیم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اکثر قضات دیوان عالی کشور انسانهای فرهیخته، کاردان و دلسوز هستند، اما تخصص، بیطرفی، دقت، سلامت و دلسوزی قضات دیوان عالی باید برای مردم و جامعه ملموس باشد تا طرفین پرونده اطمینان داشته باشند که پروندهشان زیر نظر قضاتی کاردان رفته است.
حجتالاسلام محسنی اژهای با یادآوری اینکه از گذشته موافق پخش و انتشار محتوای جلسات هیئت عمومی دیوان عالی و حضور اساتید، حقوقدانان و دانشجویان در جلسات هیئت عمومی این دیوان است گفت: لازمه این امر آن است که بواسطه پخش و انتشار محتوای جلسات هیئت عمومی دیوان، احساس اطمینان مردم و جامعه نسبت به نخبگی و تخصص و بیطرفی قضات دیوان عالی کشور بیشتر شود.
حجتالاسلام محسنی اژهای در ادامه گفت: رئیس قوه قضائیه، عضو شوراهای انقلاب فرهنگی، فضای مجازی و برخی دیگر از شوراهای عالی در کشور است؛ بنابراین قوه قضائیه در این شوراها نیز میتواند منشأ اثر و نظر باشد.
وی در توضیح این موضوع گفت: برای نمونه، بعدازظهر امروز نشست شورای عالی فضای مجازی درباره اداره و ساماندهی و حکمرانی فضای مجازی برگزار میشود که هم از تحمیل آسیبهای این فضا به کشور جلوگیری شود و هم از فرصتهای آن استفاده شود.
رئیس قوه قضائیه به نقش این قوه در جلوگیری از انحرافات در جامعه هم اشاره کرد و گفت: چنانچه قوه قضائیه، مقتدر و دارای اختیارات و اعتبارات لازم باشد، میتواند جلوی بسیاری از کجرویها در کشور را بگیرد و چنانچه انحرافی پیش آمد، امور را به مسیر اصلی بازگرداند.
حجتالاسلام محسنی اژهای درباره حوزه دیپلماسی قضایی هم گفت: ما میتوانیم در این زمینه برای کشور بسیار نافع باشیم که البته در این زمینه گامهایی برداشتهایم، اما باید بر سرعت و حجم کار و تلاش در این قبیل امور بیفزاییم.
حجتالاسلام منتظری رئیس دیوان عالی کشور هم در این دیدار گفت: هماکنون دیوان عالی کشور ۴۹ شعبه فعال دارد که حدود ۵۰ قاضی در دیوان عالی مشغول به خدمت هستند.
حجت الاسلام منتظری افزود: دیوان عالی کشور به منظور پاسخگویی به افکار عمومی در پروندههای مهمی که امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند، توجه ویژهای به روند رسیدگی و بازتابهای رسانهای آنها دارد و تلاش میکند تا این پروندهها با سرعت، دقت و همچنین به صورت خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار بگیرند.