محراب سلجوقی مسجد جامع گلپایگان با معماری اصیل آن اصلاح و احیا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گلپایگان با بیان اینکه وضعیت گنبدخانه و محراب الحاقی آن، از قسمتهای چالش برانگیز مسجد جامع گلپایگان بود که مرمت آنها طی چند مرحله اجرا شد گفت: نفوذ آب به داخل گنبدخانه یکی از مشکلهای اصلی بود که با اصلاح آجرها، بندکشیها و نشستهایی ایجاد شده در گنبدخانه رفع شد.
مصطفی قانونی با اشاره به آغاز مرمت حسینه مسجد جامع گلپایگان از سال گذشته به همت هیات امناء افزود: اکنون اصلاح دیوارها، استحکامبخشی و بندکشی حسینه در حال انجام است.
وی با اشاره به آغاز مرمت حسینه مسجد جامع گلپایگان از سال گذشته به همت هیات امناء گفت: اکنون اصلاح دیوارها، استحکامبخشی و بندکشی حسینه در حال انجام است.
قانونی گفت: مرمت شبستان و گنبدخانه مسجد جامع گلپایگان امسال با ۳۰ میلیارد ریال هزینه انجام شده که با احتساب اعتبار ۱۰ میلیارد ریالی سال ۱۴۰۱ باید گفت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکنون ۴۰ میلیارد ریال برای مرمت این مسجد هزینه کرده است.
وی افزود: در کنار این مرمتها اعتباراتی هم از سوی هیات امنا برای مرمت این مسجد هزینه شده است.
قانونی با بیان اینکه محراب گنبدخانه مسجد جامع گلپایگان بصورت آجری و با تزییناتِ معمولِ معماریِ سبک رازی مزین شده گفت: این محراب در سالهای گذشته بصورت گچی کار شده و یک الحاقی ناهمگن در بنای سلجوقی گنبدخانه بود، با نظارت دفتر فنی میراث فرهنگی حذف شد.
مسجد جامع گلپایگان یکی آثار مهم دوران سلجوقی و متعلق به زمان محمدبن ملکشاه سلجوقی محسوب میشود. گنبدخانه این مسجد و سایر قسمتهای آن از جمله حسینیه و شبستانهای اطراف گنبدخانه متعلق به دوران قاجار و پادشاهی فتحعلی شاه قاجار است.