آذربایجانغربی ظرفیت بالایی برای نشر کتاب دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون سیاسی، اجتماعی استانداری آذربایجانغربی در مراسم اختتامیه ششمین دوره جایزه کتاب سال استان با اشاره به اینکه این استان از ظرفیت بالایی در زمینه نشر کتاب برخوردار است، گفت: کتاب، مستندترین و موثقترین منبع مطالعه است و هیچ چیزی نمی تواند همانند کتاب به فرد آگاهی بدهد.
رضا ابراهیمی افزود: گاهی مطرح می شود اطلاعات لازم از فضای مجازی گرفته می شود که باید گفت، اطلاعات موجود در فضای مجازی سطحی بوده و نمی تواند آگاهی کاملی به فرد بدهد بنابراین برای مطالعه عمیق باید به کتاب مراجعه کرد.
ابراهیمی، با بیان اینکه فضای مجازی هم جای خود را دارد، اظهارکرد: مطالب موجود در آن به اندازه مطالب موجود در کتاب عمیق و مستند نیست و نمی تواند پاسخ قاطع و شفافی به مخاطب بدهد.
وی، با اشاره به اینکه فضای مجازی، فضای راحت طلبی است و نمی تواند قشرجوان و نوجوان را باسواد و آگاه بار بیاورد،گفت: در بررسی جوامع پیشرفته می بینیم اگر حرفی برای گفتن دارند بواسطه استفاده از کتاب و مطالعه است که توانسته اند به موفقیتهایی دست یابند.
ابراهیمی، با بیان اینکه کتاب، فرهنگ جامعه را ماندگار میکند، افزود: با نوشتن کتاب و همچنین مطالعه آن است که فرهنگ، آداب و رسوم و مفاخر ماندگار شده و جاودانه می شوند و این مهم باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون سیاسی ، اجتماعی استانداری آذربایجانغربی، با بیان اینکه آذربایجانغربی استانی فرهنگی است، افزود: انتشار یکهزار و ۱۰۰ عنوان کتاب برای این استان عدد خوبی نیست و این استان وضعیت متفاوت تری دارد و همچنین دارای افراد باسواد و نویسنده توانمندی است که می توانند سالانه کتابهای متعددی را منتشر کرده و بنویسند و باید نویسندگان استان به نوشتن تشویق شوند و بدانند شرایط برای نوشتن در موضوعهای مختلف مهیاست.
وی، با بیان اینکه دانشگاهها دراستان می توانند در زمینه نوشتن کتاب و نشر آن نقش مؤثری ایفا کنند، افزود: باید فرهنگ کتابخوانی در بین قشر جوان و نوجوان ترویج یافته و تلاش شود این قشر به سمت مطالعه کتاب و منابع مکتوب حرکت کنند و در این میان نقش آموزش و پرورش انکارناپذیر است.
ابراهیمی، به بروز رسانی کتابها اشاره کرد و گفت: علاوه بر تجهیز کتابخانه ها کتابهای موجود نیز بروزرسانی شوند تا نیاز مخاطبان را مرتفع سازند.
معاون سیاسی،اجتماعی استانداری آذربایجانغربی، راه اندازی کتابخانه های سیار را از جمله اقدامات خوب فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برشمرد و افزود: این کتابخانه ها با حضوردر مناطق کم برخوردار خلاء موجود را پرکرده و افراد این مناطق را از نعمت کتاب خواندن بهره مند میسازند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی هم با بیان اینکه ۱۴۵ ناشر در مجموع در استان فعالیت دارند، گفت: در دو سال اخیر یکهزار و ۱۳۲ عنوان کتاب در استان منتشر شده است.
علیرضا نوروزی افزود: از کل کتابها ۱۳۴ عنوان کتاب به جشنواره ارسال شده است که ۱۰ عنوان کتاب شایسته تقدیر و هشت عنوان کتاب هم برگزیده بود.
نوروزی اظهارکرد: امسال کتابهای برگزیده بیشتر ترجمه بود که انتظار میرود کتابها بیشتر تألیفی باشد و به جای ترجمه در بخش تألیف کار شود.
وی گفت: در بخش کتابخوانی در سال گذشته با تلاش مجموعه دستگاهها از جمله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شهرداری، فرمانداری و استانداری جزو ۱۱ شهر دوستدار کتاب انتخاب شدیم.
نوروزی افزود: درسال ۱۴۰۱ هم در بخش روستاها و عشایر دوستدار کتاب، روستای ناچیت بوکان برگزیده و بالو ارومیه هم شایسته تقدیر شد و در دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز روستای بالو ارومیه و پسوه پیرانشهر هر دو روستای برگزیده کتاب شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی اضافه کرد: تلاش براین است تا روستاهای دوستدار کتاب بیش از پیش مورد حمایت قرار گرفته تا در آینده شاهد موفقیتهای بیشتری شویم.