رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه امام حسین (ع) گفت: ما آرمانگرای واقعبینیم و حتماً با طرحریزی و سنجش توان دشمن حرکت میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم سیویکمین گرامیداشت هفته پژوهش با عنوان «روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی» که صبح امروز در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زهرا (س) با بیان اینکه توفیقی شد با حضور در این مکان شاهد دستاوردها و پیشرفتهای شما همسنگران خود در حوزه علم و دانش باشم که روزی در حوزه دفاع مقدس بودید، گفت: فرصت مغتنمی بود که طی چند ساعت توانستم بخشی از تلاشها و اقدامات شما در حوزه توسعه علم و دانش را ببینم.
وی با اشاره به اتفاقات اخیر در حوزه جبهه مقاومت، گفت: جنگ رسانهای و شناختی امروز بزرگترین حربه دشمنان است و در جریان آن صحبتهایی میشود که معتقدم بخشی از آنها ممکن است حرفهای جدیدی برای نسل جدید باشد، اما برای ما که از نسل دفاعمقدس هستیم و گرمی و سردی جنگ را چشیدهایم، این صحبتها جدید نیست.
قالیباف با بیان اینکه امروز دشمنان ما و در رأس آن آمریکا، رژیم صهیونیستی و ایادی آنها در داخل و منطقه ما را به خیال خود سرزنش کرده و قدرت طلبی میکنند، اظهار داشت: واضح بگویم آنها میگویند شما توان ایستادگی نداشتید و نتوانستید کار را پیش ببرید؛ برخی میگویند نداشتید و برخی میگویند ندارید. برخی هم میگویند علیرغم همه هزینههایی که کردید، نتیجهای نگرفتید؛ برخی میگویند از قبل میدانستید و برخی میگویند امروز متوجه شدید. برخی میگفتند ما گفته بودیم سوریه را از دست میدهید و برخی میگویند دیدید سوریه را از دست دادید.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی از دشمنان داخلی و خارجی میگویند خطر جنگ بیخ گوش شما است و بعضاً مستقیم میگویند باید تسلیم شوید و گاهی با واژه سازی و ادبیات دیگر، میگویند با نظم جهانی سازگاری کنید و قدرتهای جهانی را بپذیرید که امنیت و منافع ملی شما در گروی این است. چرا میگویم این حرفها جدید نیست، چون زمانی که امام (ره) در خرداد سال ۱۳۴۲ روند انقلاب را آغاز کرد هم، همین را میگفتند. آنها میگفتند چرا میخواهید با این استبداد و استکبار مبارزه کنید و چگونه میتوانید ایستادگی کنید. مگر ما در دوران دفاع مقدس فراز و نشیب نداشتیم؟
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس هم عدهای بعد از عملیات آزادسازی خرمشهر میگفتند چرا جنگ را ادامه دادید. ما روزهای سختی را در جنگ داشتیم و حتی شاهد تهاجم مجدد دشمن بعد از پذیرش قطعنامه بودیم که جاده اهواز-خرمشهر را بست، تانکهای آنها تا بیمارستان امام حسین (ع) آمد و مجدداً رزمندگان مهندسی ناچار شدند آن سوی کارون، خاکریز احداث کنند. ۳ ماه بعد از قطعنامه بود که دشمن بعد از عدم دریافت نتیجه، آن را پذیرفت، اما همه میگفتند امروز دستاورد شما چیست؟ حزب بعث و صدام رفت و آیا به کربلا رسیدید؟
قالیباف افزود: این در حالی است که ما دیدیم سنتهای الهی پایدار هستند و نه تبدیل و نه تحویل میشوند. انقلاب اسلامی و ایمان به مکتب قرآن و اهل بیت (ع) همواره پایدار و ماندگار است. تفاوت منافقین با مؤمنین در این است که زمانی که منافقین سختیها را میبینند اینگونه فریاد بر میآورند که وعده الهی درست نبود، رسول خدا (ص) درست نگفت و تردید پیدا میکنند. این در حالی است که وقتی مؤمنین لشکر دشمن را میبینند، تسلیم خدا و رسول خدا هستند و میگویند «ولمّا رأی المؤمنون الأحزاب قالوا هذا ما وعدنا اللّه ورسوله وصدق اللّه ورسوله وما زادهم إلّا إیمانًا وتسلیمًا».
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه مبنای حق و باطل، مبنای ایمان و جهل، مبنای مبارزه فقر و غنا، مبنای ایستادگی در برابر ظلم اینها بوده که نباید لحظهای در آن درنگ کنیم، اظهار داشت: مگر زمانی که در منطقه گام بر میداشتیم شرایطمان بهتر از این بود؟ رهبر معظم انقلاب در فرمایشات روز گذشته خود اشاره کردند که حزب الله در سال ۶۳ و ۶۴ در جنوب لبنان چه شرایطی داشت و در چه شرایطی رشد کرد. زمانی که داعش ایجاد شد، پشت سر هم اخبار سقوط مناطق مختلف میآمد و شهید سلیمانی طی تماسی با من گفت روند کار آنها به گونهای است که به زودی پشت دروازههای بغداد میرسند و روزهایی بودند که مرکز حکومتی سوریه مورد هدف تیر مستقیم قرار میگرفت.
وی با بیان اینکه این فراز و نشیبها امری طبیعی بوده و این میزان اخلاص، ایمان و میزان وفاداری ما به سنتهای الهی است که محک زده میشود، عنوان کرد: فرق میان کسانی که عمل صالح دارند و آنهایی که صرفاً حرف میزنند اینجا مشخص میشود و این باورهایی است که ما داریم و اینجاست که باور ما این است که حتماً در برابر ظالم میایستیم و حتماً خواهید دید که جوانان سوریه چگونه ادامه میدهند و ما تکیه به این سنتهای الهی، فرهنگ و نگاه پا به عرصه میدان گذاشتهایم و فلسفه انقلاب اسلامی و راه شهدا همین است.
قالیباف در این بخش از سخنان خود با اشاره به اینکه بر این باوریم که صرفاً آرمانگرا نبوده و به واقعیات نیز مینگریم، ابراز داشت: بر این اساس حتماً با طرح ریزی گام برداشته و توان دشمن را محاسبه میکنیم که اگر غیر از این باشد و یا اگر نخواهیم این کار را انجام دهیم، از گفتمان انقلاب دور شدهایم. ما در گفتمان انقلاب اسلامی قطعاً یک آرمانگرای واقعبین بوده و در این مسیر گام بر میداریم.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با یادآوری حادثه تروریستی پیجرها در لبنان به اظهارات شهید سیدحسن نصرالله در این خصوص اشاره کرد و افزود: دبیرکل حزب الله گفت که این اقدام، ضربه کاری و سختی بود و آن را منکر نشد، اما در ادامه آن را قابل جبران دانست. در ادامه سیدحسن نصرالله به شهادت رسید که قطعاً برای ما تلخ و سخت بود و جایگزین کردن او کار سختی است چنانچه جایگزین کردن شهید بهشتی (ره)، شهید سلیمانی و شهید سیدعباس موسوی کار سختی بود.
وی اضافه کرد: با این حال زمانی که به لبنان رفتم و رزمندگان حزب الله را دیدم گفتم حزب الله زنده است و حتی در آن شرایط سخت که فرمانده خود را نیز از دست داده بودند به گونهای اقدام کردند که دشمن صهیونیستی علیرغم ۷۰ روز فشار جنگی بر آنها نتوانست یک قدم جلو برود. ما رویین تن نیستیم، اما بیشک قابلیت دفاع و جنگیدن داریم و اطمینان داریم در عرصه مبارزه پیروز هستیم. ما در این مسیر مصمم بوده و آن را وعده الهی میدانیم.
قالیباف ادامه داد: باید در این مسیر بدانیم که بیشک محاسبات الهی تغییر نمیکند و ثابت و استوار است، اما محاسبات روی زمین تغییر میکند و اینجاست که باید با درایت، خلاقیت، باور و برنامه پیش برویم و بر اساس آیه «وأعدّوا لهمْ مااسْتطعْتمْ منْ قوّه» همه امکانات خود را جمع کنیم و به وعده الهی ایمان داشته باشیم. ما از پیروزی انقلاب تا به امروز مصادیق این آیات را در صحنههای مختلف دیدهایم.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: اینجاست که در کنار ایمانی که داریم باید به تغییرات توجه کنیم و قدرت محاسبه داشته باشیم چرا که بحث عدد و رقم، ضرب و تقسیم و صحنه عقلانیت، مدیریت، درایت و شجاعت است و اینجاست که ساختن، نهادسازی و سازماندهی در چارچوب تدبیر معنا مییابد. امروز مهمترین وظیفه ما براساس فرمایشات مقام معظم رهبری این است که به گونهای عمل کنیم که محاسباتی دشمن را بهم بزنیم. جنگ، اول محاسبه است و بعد عملیات، که این را به درستی در سالیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی درک کردهایم.
وی با بیان اینکه ما دشمنان خود را به خوبی شناخته و نقاط ضعف آنها را میدانیم، یادآور شد: آنها هرگز نتوانستهاند بخشی از قدرت نظامی و موشکهای ما را ببینند و بشنوند و حتی از طریق جاسوسی هم نتوانستهاند آن را فهم و درک کنند که البته قدرت ما صرفا به حوزه نظامی نیست بلکه قدرت ما به قلب و ایمان مردم و مسلمانان است که از بین رفتنی نیست.
ضرورت دوری از هرگونه دوقطبیسازی در جریان جنگ شناختی دشمن/ دانشگاه امام حسین (ع) به دلیل ظرفیتهای خود محور تحول بوده و همواره آماج حملات دشمن است/ این دانشگاه به دنبال تولید فکر و عالمان متفکر است
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا دو کار را پیش ببریم، عنوان کرد: امروز توفیق دارم در خانه و سنگر اصلی خود یعنی دانشگاه امام حسین (ع) و در میان شما بسیجیان و پاسداران باشم که به آن افتخار میکنم. امروز نیازمند این هستیم که مردم به معنای عام مردم و تودههای مردمی که از بسیجیان، دلدادگان انقلاب و رنج دیدگان هستند را مبنا قرار دهیم و امروز نیازمندیم تا این حلقهها را بیش از پیش گسترده کرده، بیش از سایرین کار و تلاش کنیم و هرچقدر میتوانیم دامنه انقلاب را گستردهتر کنیم و این وظیفه ماست که باید به آن توجه کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید از هر گونه دوقطبی سازی که دشمن با جنگ شناختی به دنبال آن است دوری کنیم و به آن دامن نزنیم که متأسفانه برخی آن را دنبال میکنند، اظهار داشت: دانشگاه جامع امام حسین (ع) همواره آماج حملات دشمن بوده که به خاطر ظرفیتهای آن است از این رو رسالت آنها سخت است، چون هم مورد هدف دشمن است و هم از طرف دیگر این دانشگاه پناهگاه و محور تحول در این عرصه است. دانشگاه امام حسین (ع) صرفاً در یک دیوانسالاری علمی یعنی علم برای علم نیست و در این بخش، به دنبال تولید فکر و ساختن متفکرین بوده که مهمتر از علم است.
وی افزود: این دانشگاه همچنین عالمان متفکری را پرورش میدهد که باور عقلانیت متصل به وحی را دارند و در این مکان در حال پژوهش هستند که با نوع نگاه غربی به حوزه پژوهش تفاوت ماهوی دارد. این موضوع برای استقلال کشور و مبارزه با ظلم مهم است. زمانی که از استقلال سخن میگویم باید بدانیم کشوری که مولد نباشد نمیتواند مستقل باشد؛ حال چه چیزی باید تولید کند؟ قدرت، ثروت، معرفت و منزلت از جمله چیزهایی است که باید تولید شود و مهمتر از این ۴ عنصر، باید با حکمرانی دقیق و درست بتواند این قدرتها را به یکدیگر تبدیل کند. تبدیل قدرت به معرفت، قدرت به ثروت، ثروت به منزلت اگر همه این موارد به درستی انجام شده و باعث همافزایی شوند میتوانیم جامعه پیشرو و متحول بسازیم که دانشگاه امام حسین (ع) میتواند پیش قراول این حرکت باشد.
قالیباف در ادامه با اشاره به نارضایتی جامعه از مسئولان کشور، عنوان کرد: اگر میخواهیم از انقلاب اسلامی دفاع کنیم، پرچم کشورمان همواره پرقدرت برافراشته باشد و اگر میخواهیم خانواده و ایران قوی داشته باشیم باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم. متأسفانه امروز در حل مشکلات دچار آسیب هستیم. از زمان پیروزی انقلاب تا کنون همه از مشکلات میگویند، اما واقعیت این است که هنوز نتوانستهایم آن را حل کنیم و نتوانستهایم مشکلات را به مسأله تبدیل کرده و آن را به رسمیت بشناسیم تا بتوانیم حل کنیم.
رئیس دستگاه تقنینی کشور با اشاره به بحران آب که یکی از معضلات جدی کشور است، یادآور شد: سال ۱۴۰۰ که به تازگی وارد مجلس شدم از آنجایی که با بحران آب آشنا بودم با دوستان دانشگاه امام حسین (ع) برنامهریزی کرده و آنها با اعتباری توانستند اقدام جدی در حوزه آب روستایی داشته باشند، اما این صرفاً یک اقدام کوچک بود و هنوز این بحران وجود دارد. نباید پژوهشها صرفاً برای قفسههای کتاب باشد و باید جنبه تولیدی پیدا کرده و در کشور قابل اجرا باشد که نمونه آن اینجاست که در میدان شاهد آن هستیم، اما حکمرانی ما در این حوزه غیرقابل قبول است. حکمرانی ما در حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی غیرقابل قبول است و اشکالات جدی داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه پیش از حضور در عرصه قانونگذاری، حدود ۴۰ سال کار مدیریتی و اجرایی کرده و با اعداد و ارقام و مسائل آشنا هستم، ابراز داشت: امروز با قاچاق فرآوردههای نفتی مواجهیم و شاهد کمبود گازوئیل برای نیروگاهها هستیم که از جمله مشکلات ما است امروز میبینیم ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر بنزین قاچاق میشود در حالی که به دنبال واردات گازوئیل برای خوراک نیروگاهها هستیم.
قالیباف ادامه داد: ما باید درباره این موضوعات به صورت صریح با مردم صحبت کنیم. وقتی از مردم خواستیم دو درجه کمتر انرژی مصرف کنند همه همراهی کرده و روزانه بالای ۴۰ میلیون متر مکعب گاز صرفهجویی شد. امروز ما در حال مصرف گاز به میزان بیش از ۲.۵ برابر میانگین جهانی هستیم و آن را حل نکردهایم. ما باید با استفاده از روشهای درست، مصرف انرژی را مدیریت کنیم.
رئیس مجلس با اشاره به برخی پلتفرمهایی که در دانشگاه امام حسین (ع) روی آن کار شده بود، گفت: با استفاده از این پلتفرمها قطعاً در کمتر از یک سال میتوان قاچاق (سوخت) را به گونهای مدیریت کرد که با یک اقدام عملی جلوی ۹۰ درصد قاچاق گرفته شود. دانشگاه امام حسین (ع)، دانشگاههای کشور و نخبگان ما باید به این بخش ورود کرده و با حضور در میدان مشکلات را حل کنند.
وی با تأکید بر اینکه امروز به میزان ۲.۷ تا ۳ میلیون بشکه نفت را در کشور هدر میدهیم که قابل قبول نیست و قطعاً هم قابل حل است، گفت: امروز چرخ ما میچرخد، اما چرخها با یکدیگر درگیر نیستند تا سیستم رو به جلو حرکت کند البته در این بین افرادی هم هستند که مانع میشوند، با این حال ما باید بخواهیم و وظیفه ماست که بایستیم و در مسیر درست حرکت کنیم.
قالیباف با یادآوری اینکه ابتدای دوره یازدهم مجلس، برای حل مسائل اقتصادی این قول را به مردم داده بودم تا برای خیزش اقتصادی قوانینی را به تصویب برسانیم، گفت: ۲۱ قانون برای این حوزه مورد نیاز بود که روز پایانی کار مجلس یازدهم گزارش آن را دادم که انجام شد. امروز برنامه هفتم پیشرفت نیز نوشته شده و برای ایجاد تحول، بالاترین سند موجود است که تلاش کردیم ضعف برنامههای گذشته را نداشته و قابلیت اجرایی داشته باشد. ما مدعی نیستیم که هیچ اشکالی ندارد، اما کامل است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه امروز مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم مصمم هستند که قانون برنامه هفتم را بهعنوان میثاق ملی دنبال کنند، اظهار داشت: از همینجا دست یاری به سمت متخصصان، نخبگان و بخش خصوصی و به ویژه بهعنوان یک همسنگر به سمت متخصصان دانشگاه امام حسین (ع) به عنوان یک مجموعه پیشرو در این حوزه دراز میکنیم تا به میدان بیایند. ظرفیتهای استفاده از این فرصتها نیز در قانون فراهم شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برنامه هفتم با تلاش دولت سیزدهم، دولت شهید رئیسی و مجلس انقلابی یازدهم نوشته شد که ۳ سال از نظر همه صاحبنظران استفاده کرد، اظهار داشت: ما باید با دست به دست یکدیگر دادن، صادقانه به مردم خدمت کنیم. از آنجایی که کار را میشناسم میگویم ما میتوانیم به گونهای عمل کنیم که مردم ما هر ۶ ماه یک بار و حداکثر یک سال یک بار احساس کنند بخشی از مشکلات زندگی آنها به طور ملموس حل شده است. نباید شرایط به گونهای باشد که فشار اقتصادی ۶ ماه بعد بیشتر شود.
قالیباف در پایان با تأکید بر تصحیح مدیریتها در حوزههای مختلف، خاطرنشان کرد: معتقدم باید ارتباط میان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و کمیسیونهای تخصصی مجلس با دانشگاه امام حسین (ع) با محوریت برنامه هفتم برقرار باشد چنانچه این ارتباط با سایر دانشگاهها را نیز دنبال میکنیم که در نهایت آثار و برکات آن را اساتید و دانشجویان در دانشگاهها و مردم در زندگی خود خواهند دید.
رئیس مجلس همچنین در این مراسم از خانوادههای معظم شهدا و پژوهشگران درگذشته در عرصه علم و فناوری و همچنین برگزیدگان روایت پیشرفت دانشگاه جامع امام حسین (ع) تجلیل کرد. در این مراسم، از برگزیدگان برتر هفته پژوهش نیز با اهدای لوح تقدیر، قدردانی به عمل آمد.