وزیر کشور گفت: باید به این باور برسیم که افزایش جمعیت لازم است و بسیاری از کشورهایی که فرزند کمتر را برای دیگر کشورها تجویز میکنند، خودشان به آن عمل نمیکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، اسکندر مومنی صبح امروز در مراسم بزرگداشت روز ثبت احوال که در این سازمان برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س) و بزرگداشت مقام زن و مادر، گفت: امروز بهانهای برای تقدیر از زحمات همکاران عزیز و فرصتی برای ارزیابی اقدامات و برنامههای آینده است.
وزیر کشور اضافه کرد: این سازمان از قدیمیترین سازمانهای کشور است که در اواخر دوره قاجار و در سال ۱۲۹۷ ایجاد شده و ۱۰۶ سال است که فعالیت میکند و یکی از نهادها و سازمانهایی است که همواره همراه با فناوریهای جدید به پیش میرود.
وی با اشاره به وظایف سازمان ثبت احوال، اظهار داشت: یکی از این وظایف ثبت صدور اسناد هویتی ایرانیان است که یکی از امور پایهای و اساسی کشور است.
مومنی ادامه داد: این سازمان باید به همه مردم خدمات بدهد، اسناد هویتی را صادر کند و به دست همه مردم و ایرانیان برساند. با پیچیدگیهای زندگی امروز و گسترش شهرنشینی، صدور فیزیکی اسناد هویتی دشوار و زمانبر است؛ فرایند هوشمندسازی یک امر بدیهی و ضرورتی اجتناب ناپذیر است و این سازمان جزو مجموعههای نادری است که یکایک ایرانیان با آن سروکار دارند.
وزیر کشور ادامه داد: با توجه به ارتباط و تعامل نهادها و سازمانها، نیاز به مدارک هویتی مردم، یک نیاز ضروری دیگر است. اسناد هویتی و مدارک مردم باید حفظ شود و سازمان باید امین مردم باشد. همچنین بسیاری از سازمانها و دستگاهها برای بهبود وضع، نیاز به این اطلاعات دارند.
وی در ادامه با اشاره به هویت کهن کشور افزود: ایران یکی از قدیمیترین هویتها و ملتهایی است که در طول تاریخ با تهاجمات زیادی مواجه شده، اما هیچگاه مستعمره نبوده و تسلیم نشده است. یک نگرانی بزرگ داریم که کاملاً مشهود است و آن هم روند کاهشی موالید است.
مومنی اضافه کرد: اگر امروزه بخواهند مولفههای قدرت ملی کشور را بیان کنند، یکی از این مولفهها جمعیت است. در همه تحقیقات و پژوهشها و در میان همه نگاههای مختلف که به حوزه قدرت ملی کشور بر میگردد هیچ اختلافی وجود ندارد.
وی گفت: کاهشی بودن جمعیت در کشور، یک زنگ خطر جدی است و موضوع افزایش جمعیت، صرفاً با بخشنامه ممکن نیست و ترمیم آن دفعتاً اتفاق نمیافتد. همه دستگاهها باید دست به دست هم دهند تا از این بحران جلوگیری کنند. قانون در این حوزه تصویب شده و مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید کردند.
وزیر کشور تصریح کرد: براساس تحقیقات وزارت بهداشت اگر این روند کاهشی به همین شکل ادامه پیدا کند تا سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به زیر ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید.
مومنی ادامه داد: در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، همه نهادهای دولتی باید براساس آن، وظایف حمایتی خود را انجام دهند. البته این حمایت، تکمؤلفهای نیست و همه موضوعات صرفاً حمایتی و اقتصادی نیست.
وی افزود: موضوع دیگر باور است. باید به این باور برسیم که افزایش جمعیت لازم است. بسیاری از کشورهایی که فرزند کمتر را برای دیگر کشورها تجویز میکنند، خودشان به آن عمل نمیکنند.