رئیس شورای تحول علوم انسانی بر تدوین سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سید سعیدرضا عاملی، رئیس شورای تحول علوم انسانی در نشست این شورا گفت: برای تدوین سند جامع علوم انسانی از روسای ۳۰ دانشگاه کشور براساس رتبه بندی علمی، مراکز پژوهشی و اعضای علمی دعوت شده است تا در تدوین این سند نقش آفرینی کنند و یک سند جامع و قابل اجرا تدوین شود.
عاملی گفت: اهمیت، نقش و جایگاه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در شکل گیری نگرش ها، تربیت نسل اندیشه ورز و توانمند که میتواند مسیر پیشرفت عالمانه کشور را برای رسیدن به اهداف عالیه نظام اسلامی فراهم کند، برکسی پوشیده نیست و نتایج تحقیقات متعدد، حکایت از تغییر و دگرگونی در حوزه ارزش ها، نگرشها و گرایشها و رفتارهای آحاد مردم جامعه دارد.
به گفته رئیس شورای تحول علوم انسانی، باز طراحی ساختارها، سیاستها و برنامههای این حوزه متناسب با مقتضیات اسلامی و بومی است و تحول علوم انسانی به عنوان یک وظیفه خطیر و سنگین محسوب میشود.
عاملی افزود: در تدوین این سند وضع موجود و مطلوب و چشم انداز آینده ترسیم شده است.
وی گفت: با استفاده از داشتههای علمی غنی چهارچوبهای اساسی این حوزه از جمله ملی شدن علوم انسانی با هدف منافع ملی و تحقق ارزشهای انقلاب اسلامی، استعمار زدایی دانش، باز اندیشی انتقادی میراث فکری اسلامی، تقویت نگاه بین رشتهای برای ترکیبهای منتهی به تحول و ارتقاء با رویکرد اسلامی ترسیم شده است.
در ادامه این نشست، دبیر علمی این شورا گفت: با هدف تقسیم کار اولیه و مدیریت یکپارچه برای تدوین این سند جامع ۳۳ طرح تعریف شده است.
حاجی لویی تاکید کرد: برای تقسیم کار با رویکرد تحولی به دنبال اجرای دقیق و منسجم در حوزه علوم انسانی هستیم و این فضا نیازمند حضور همه افراد و جامع نخبگانی در کشور است.
وی گفت: در تهیه این نظام نامه فصل روزآمدسازی علوم انسانی، اجتماعی و هنر برای الحاق به نقشه جامع علمی کشور مبتنی بر ۶ راهبرد کلان، ازجمله «چشمانداز»، «اهداف»، «اولویتها» و «سیاستها و راهبردها» برنامه ریزی شده است و علاوه برآن یک جمعی از هزار و ۲۰۰ استاد حوزه علوم انسانی نیز تشکیل شده است تا به عنوان سفیران علمی در مورد این نظام نامه نظر دهند و زمینه اجرای یک نظام نامه کاربردی فراهم شود.
حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این مراسم با استقبال از برگزاری این نشست تخصصی گفت: ضرورت تحول در حوزه علوم انسانی بیش از پیش احساس میشود چرا که دیگر به روز نیست و باید مولفهها و ساختار این حوزه مهم بازنگری و با بوم و فرهنگ کشور متناسب سازی شود.