معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد: مردم استان یزد باید برنامه خود مراقبتی را در دستور کار خود قرار دهند و به صورت خانوادگی درمراکز خدمات جامع سلامت، مراقبتها را به طور رایگان دریافت کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، دکتر فرحزادی گفت:سواد سلامت از مجموعه مهارتهایی شامل جستوجو اطلاعات در حوزه سلامت و درک درست و بکارگیری این اطلاعات میباشد.
دکتر فرحزادی افزود:مردم استان یزد در جستوجو ودرک اطلاعات وضعیت خوبی دارند ولی در به کارگیری اطلاعات سلامت با مشکل مواجه هستیم.
وی ادامه داد:براساس مطالعات سال ۹۴ سواد سلامت مردم استان یزد از میانگین کشوری پایینتر بوده و از ۳۱ استان کشور جایگاه سیام را داراست و درصد بیشتری از مردم از سواد سلامت محدود برخوردار هستند.
وی بیان داشت:وقتی افراد از سواد سلامت بالاتری برخوردار باشند سبک زندگی سالم تری (تغذیه متعادل ومناسب، تحرک بدنی، خواب کافی و دور بودن از استرس) خواهند داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد در ادامه با اشاره به وضعیت بیماریهای غیرواگیر استان یزد بیان داشت:استان یزد در زمینه ابتلا به دیابت و فشارخون و کم تحرکی جزو استانهای اول کشور است و در مصرف فست فودها رتبه بالاتر از میانگین کشوری را داردکه نشان از اطلاعات کافی مردم از بیماریها و به کارنگرفتن روشهای پیشگیری است.
وی تصریح کرد:برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر عوامل مختلفی مانند همکاری موثر مردم، سازمانها، ارگانها نقش دارند و افزایش سطح سواد سلامت مردم نیاز به همکاری بین بخشی سازمانهایی است که به نوعی در حفظ و تامین سلامت مردم دخیل هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد با اشاره به اینکه مردم استقبال خوبی از مراکز خدمات جامع سلامت ندارند، تاکید کرد: مردم باید برنامه خود مراقبتی را دردستور کار خود قرار دهند و به صورت خانوادگی به مراکز خدمات جامع سلامت استان یزد مراجعه و مراقبتهای کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان به طور رایگان دریافت کنند.