رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: یک کارآفرین نهاوندی با احداث گلخانه چهار هکتاری سالانه ۶ میلیون شاخه انواع گلهای زینتی تولید و روانه بازار مصرف میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، توکل آبشناس با بیان اینکه در این شهرستان بیش از ۴۰ هکتار گلخانه وجود دارد که چهار هکتار آن به پرورش و تولید گلهای زینتی اختصاص یافته است، افزود: گلخانه هیدروپونیک نهاوند با تولید گلهای شاخه بریده در قالب گل رز است که برای ۴۱ نفر بهطور مستقیم و حدود ۱۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.
او گفت: این گلخانه در روستای قشلاق باباپیر و در دو فاز اجرا شده و سالانه تا ۶ میلیون شاخه انواع گلهای زینتی تولید و روانه بازار میکند.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه اعتبار این طرح حدود ۱۴ میلیارد تومان سرمایهگذاری اولیه توسط بخش خصوصی بوده است، گفت: بیش از ۶۰ درصد محصولات این گلخانه به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود و بهرهوری آب و خاک از جمله مزیتهای این گلخانه است.
آبشناس گفت: هیدروپونیک یا آبکشت، یکی از روشهای خلاقانه تولید محصولات کشاورزی بدون خاک، سم و با کمترین نیاز به آب است و روشی که علاوه بر اشتغالزایی و قدم نهادن در مسیر تولید ارگانیک میتواند کاهش و صرفهجویی ۹۰ درصدی آب را به همراه داشته باشد.
اوبا بیان اینکه خوشبختانه کشاورزان نهاوندی علاقه زیادی به احداث و توسعه کشتهای گلخانهای دارند تا جایی که بیش از ۹۰۰ بهرهبردار در حوزه گلخانهها در شهرستان فعالیت دارند، گفت: از هر مترمربع گلخانه سالیانه ۳۵ کیلوگرم محصولات صیفی و گلخانهای تولید میشود و این روند ۹۰ درصد کاهش مصرف آب را در مقایسه با مقدار مشابه در فضای باز دارد.