مدیر جهاد کشاورزی محلات گفت: مهمترین مقصد گلهای صادراتی محلات کشور عراق است و علاوه بر عراق کشورهای عمان، قطر، امارات و افغانستان مشتریان گلهای محلات هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ به گفته ارشدی واحدهای تولیدی گل در شهرستان محلات با تغییر رویکرد از کشت سنتی به کشتهای مکانیزه و استفاده از فناوری و گونههای جدید توانستهاند بازار کشورهای همسایه را از آن خود کنند.
یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مطرح گل در شهرستان محلات از کودکی در مزارع گل محلات مشغول به کار شده و اکنون به تولید کننده و صادرکننده برتر گل و گیاه شهرستان محلات تبدیل شده است.
این جوان گلکار محلاتی اکنون بعد از سالها تلاش، سال گذشته چهار میلیون دلار گل صادر کرده و لقب جوانترین کارآفرین و صادرکننده گل و گیاه محلات را از آن خود کرد و امسال هم پیش بینی صادرات شش میلیون دلاری گل را دارد.
او صادرات را از عراق شروع کرده و حالا به کشورهای امارات، عمان، افغانستان و کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس هم گل صادر میکند.
این جوان زمینه اشتغال مستقیم بیش از ۳۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم ۳۰۰ نفر را فراهم کرده و معتقد است گل میتواند به یک محصول صادراتی مهم استان مرکزی تبدیل شود به طوری که او صادرات گل محلات را تا ۱۰۰ میلیون دلار در سال قابل دسترس میداند.
سرلک؛ کاهش مخارج گمرکی، مقررات زدایی از صادرات و پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان را در توسعه این صنعت مؤثر میداند.
محلات در جنوب شرق استان مرکزی مهد گل ایران است و سالانه بیش از ۱/۵ میلیارد انواع گل و گیاهان زینتی تولید میشود.
مهمترین گلهای آپارتمانی این شهرستان پتوس، فیکوس، رز، سانسوریا، زاموفیلیا، حسن یوسف، گل سنگ، کاکتوس، دیفن باخیا و گلهای نشایی و فصلی شامل انواع اطلسی، بنفشه، میمون، سلوی، پریوش و آهار است.
در مجموع بیش از ۴۰۰ گونه مختلف گل آپارتمانی، زینتی و درختچهای در محلات تولید میشود.
هم اکنون ۳۰ درصد از جمعیت ۵۵ هزار نفری شهرستان محلات در صنعت گل اشتغال دارند.