به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، استاندار در جلسه شورای اداری آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت مدارس کانکسی و سنگی در سطح استان گفت: نوسازی مدارس ظرف یک هفته آینده آمار دقیقی از مدارس سنگی و کانکسی ارائه دهد تا برای آنها تمهیدات لازم اندیشیده شود.
رئیس شورای آموزش و پرورش استان با بیان اینکه، دولت چهاردهم به خصوص شخص رئیس جمهور به تامین زیرساخت ها، فضاهای آموزشی و آموزش و پرورش توجه ویژه دارند، تاکید کرد: مدارس سنگی و کانکسی با اولویت مدارس بالای ۱۰ دانش آموز تا پایان شهریور ماه سال آینده در استان برچیده شوند.
رحمانی با بیان اینکه، مدارس نا ایمن شامل مدارس تخریبی و طرح های نیمه تمام ۱۳۹ مورد است که سالی ۲۵ درصد آن باید بازسازی و تکمیل شوند، افزود: باید این تعداد پروژه تا پایان دولت چهاردهم به نتیجه برسند و سهم هر شهرستان به فرمانداران جهت برنامه ریزی ابلاغ شود.
رئیس شورای آموزش و پرورش استان، جذب خیران مدرسه ساز را در توسعه فضاهای آموزشی مهم، تاثیر گذار و ضروری دانست و مولدسازی را از اقدامات خوب و مهم در راستای رفع مشکل فضای آموزشی در شهر یاسوج عنوان کرد و گفت: مولدسازی زمینهای سطح شهر یاسوج به رفع مشکل فضای آموزشی کمک میکند.
رحمانی بر تجهیز مدارس استان به نمازخانه به ویژه مدرسه دخترانه شهید مطهری استان تاکید کرد و گفت: دانش آموزان این مدرسه خواستار ایجاد نمازخانه بودند که از نوسازی مدارس خواستیم این مورد را در دستور کار قرار دهد.
استاندار، همچنین خواستار توجه به بانوان در حوزه آموزش و پرورش شد و گفت: بنای دولت چهاردهم در واگذاری ۳۰ درصد مسئولیتها به بانوان و جوانان است که آموزش و پرورش استان از ظرفیت بانوان توانمند استفاده کند. گفتنی است کهگیلویه و بویراحمد دارای حدود ۱۰۵ مدرسه سنگی و کانکسی است که تا ۱۴۰۴ باید برچیده شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش گفت: کمبود فضای آموزشی در یاسوج و دیشموک نگران کننده است و همچنین مشکلات آموزش و پرورش استثنایی در تامین تجهیزات آموزشی و توانبخشی پا برجاست و آموزش و پرورش در هوشمند سازی مدارس نیز با مشکل مواجه بوده و نیازمند توجه ویژه خیران و مسئولان استان است.
ایوب رضایی با بیان اینکه مدارس غیردولتی سهم زیادی از کمبود فضاهای آموزشی به ویژه در شهر یاسوج را جبران کردهاند، گفت: بالای ۲۴ درصد از مجموع دانش اموزان در این مدارس تحصیل میکنند.
وی گفت: استان کهگیلویه وبویراحمد به ویژه مناطقی همچون شهر یاسوج و دیشموک از استانهای پر چالش در زمینه فضاهای اموزشی است و این در حالی است که تلاشهای زیادی هم از سوی خیرین و دولتهای مختلف در زمینه مدرسه سازی انجام شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان نیز گفت: با توجه به برنامه ریزی انجام شده باید هر سال حدود ۲۰ درصد از فضاهای اموزشی تخریبی و نا ایمن در استان مرتفع شود.
رضا حسینی نیک افزود: هم اینک ۳۴ مدرسه در قالب ۱۰۴ کلاس درس توسط کانون علمی و فرهنگی قلمچی با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال در حال احداث است این مدارس تا پایان امسال به بهره برداری میرسند.
وی تاکید کرد: عملیات اجرایی برای حذف مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر دانش آموز در استان آغاز شده است.
حسینی نیک ادامه داد: قرارداد یک هزار میلیارد ریالی با یک خیر هم استانی منعقد شده است، اما به دلیل کمبود زمین بلاتکلیف مانده است.
هم اکنون بیش از سه هزار و واحد آموزشی در این استان وجود دارد که ۲ هزار ۸۰۰ مرکز آن در قالب ۹ هزار کلاسه درس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شد.
زیرساختهای آموزشی این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی متحول شده و ۹۲درصد مدارس این استان معادل ۲ هزارو ۸۰۰ باب از سال ۵۷ تاکنون در مناطق مختلف ساخته شده است.
این رشد چشمگیر فضاهای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد نشان از توجه نظام جمهوری اسلامی به توسعه علم و دانش در این خطه از ایران اسلامی دارد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت، هشت شهرستان و۱۷ بخش و هزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در بیش از ۳۰۱۸باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل میکنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.
از کل دانش آموزان استان، ۴۹ درصد از آنها را دختران و ۵۱ درصد را پسران تشکیل میدهند.