آیت اله حائری شیرازی به فرموده رهبر معظم انقلاب؛ عالمی متفکر، بهرهمند از عمر با برکت، دارای ذهن و اندیشه فعال و کار آمد، اهل معرفت و سلوک و نقش برجسته در تربیت نفوس بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،آیت الله حائری شیرازی (زاده ۱۲ بهمن ۱۳۱۵ در شیراز) عالم متفکر و مبارزی بود که از سال ۶۰ یه عنوان امام جمعه شیراز منصوب شد و عضویت در مجلس خبرگان رهبری هم در کارنامه خود دارد
حائری شیرازی به سال ۱۳۱۵ در شیراز و در خانوادهای اصیل، متولد شد. پدرش (عبد الحسین حائری) مجتهد و مادرش در دوران کشف حجاب در عهد رضاشاه نزدیک به ۲۵ سال در خانه نشست.
حائری شیرازی تحصیلات کلاسیک خود را تا دیپلم ریاضی، در شیراز گذراند. در این دوران بود که با محمد اسماعیل دولابی آشنا شد و در زمره خواص او درآمد. خود او نوع ارتباطش به دولابی را دوستی توصیف و بهجت را استاد معرفی میکند.
بعد از گذراندن دوره مقدمات در مدرسه آقاباباخان، دوره سطح را در شیراز از محضر درس بهاءالدین محلاتی و محمد علی موحد بهره برد و این دوره را که طلاب معمولاً در ده سال تمام میکنند، با روزی ده ساعت درس و مباحثه و تدریس، در حدود چهار سال به پایان رساند. پس از فراغت از دروس سطح، برای ادامه تحصیل حوزوی به قم رفت و در درس خارج امام خمینی، آیت الله بروجردی، داماد و اراکی شرکت کرد.
در مدت حضور در قم به دعوت قدوسی، به تدریس در مدرسه حقانی پرداخت و دروس او با استقبال چشمگیر طلاب همراه بود.
حائری شیرازی از سال ۱۳۴۲ به بعد در مسجد شمشیرگرهای شیراز جلساتی برای جوانان دبیرستانی و دانشجو تشکیل داد. وی از سال ۱۳۵۰ بهطور متناوب بین قم و شیراز رفتوآمد داشت و در مدرسه حقانی به تدریس میپرداخت.
از شاگردان وی از اول انقلاب تاکنون میتوان صدیقی، فلاح زاده، نواب حجازی، غلامحسین محسنی اژهای، مصلحی، مبشری عارف نام برد
رهبر معظم انقلاب اسلامی به ۱۱ ویژگی آیت الله حائری شیرازی اشاره کردند که مهترین آنها عالم متفکر، بهرهمند از عمر با برکت، دارای ذهن و اندیشه فعال و کار آمد، اهل معرفت و سلوک و نقش برجسته در تربیت نفوس از جمله این ویژگیها بود.
مرحوم آیت الله محی الدین حائری شیرازی نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در ۲۹ آذر سال ۹۶ دعوت حق را لبیک گفت.