برای درمان دندانهای آسیای کوچک پایین چالشهایی وجود دارد و این دندانها بهرغم اندازه کوچکشان، در معالجه همیشه مشکلساز هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست ترجمان و تبادل دانش آذرماه پژوهش این دانشگاه، با استناد به طرح پژوهشی مقایسه روش شفافسازی و استفاده از CBCT در تشخیص آناتومی دندانها گفت: CBCT دقت بالاتری دارداما از نظر آماری هر دو روش مشابه بود. با این حال برای بیماران با آناتومی پیچیده دندانها، استفاده از CBCT روش بهتری است.
عباسعلی خادمی افزود: ساختار ریشههای این دندانها به گونهای است که در بخش پایینی، دو یا سه انشعاب پیدا میکنند و معالجه ریشه تنها زمانی موفقیتآمیز است که تمامی شاخههای جانبی و ریشههای باقیمانده بهطور کامل درمان شوند؛ در غیر این صورت، احتمال شکست درمان بسیار بالا خواهد بود.
وی گفت: ساختار این دندانها در نژادهای گوناگون، مانند مغول، آسیایی و ... متفاوت است و تغییرات در نژاد آسیایی بیشتر مشاهده میشود.
دکتر خادمی افزود: طبق مطالعات پیشین، دندان آسیای کوچک اول در ۲۵ درصد موارد و آسیای کوچک دوم در ۱۵ درصد موارد، بیشتر از یک کانال دارند. عضو فرهنگستان علوم ادامه داد: برای بررسی این دندانها، در گذشته از روشهای رادیوگرافی استفاده میشد که امروزه روشهایی مانند شفافسازی و CBCT جایگزین روشهایی مثل رادیوگرافی شدهاند.
این متخصص دندانپزشکی بیان داشت: در این طرح، دندانها را ابتدا با روش شفافسازی بررسی و سپس با استفاده از CBCT اسکنهای سهبعدی تهیه میشود.
وی درباره مزایای CBCT بیان کرد: این روش نسبت به رادیوگرافی سنتی، دقت بیشتری دارد و با ارائه تصاویر سهبعدی، امکان شناسایی دقیقتر آناتومی دندان را فراهم میکند. همچنین، این ابزار در تشخیص جابجایی دندانها، آسیبهای ناشی از ضربه، شکستگیهای فک و بررسی بافتهای سخت نیز بسیار مؤثر است.
این استاد دانشگاه با اشاره به روشهای پیشرفتهتر گفت: پس از CBCT، روش میکروسیتی دقت بیشتری دارد، اما به دلیل اشعه بسیار بالا، تنها در تحقیقات استفاده میشود. CBCT در کشورهای پیشرفته، مانند آمریکا، به ابزار رایج متخصصان ریشه تبدیل شده است.