رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در سلسله نشستهایی که درباره ناترازی انرژی در پژوهشگاه برگزار شده است روشهایی مانند تعرفه و آگاهی رسانی هوشمند به کاربران اقدامی مهم درباره مقابله با ناترازی احصا شد.
آقای سید محمد رضوی زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سلسله نشستهای علمی پژوهشگاه درباره ناترازی انرژی چه نتایجی به دنبال داشته است؟ افزود: با توجه به وظیفه ذاتی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به این موضوع ورود کردیم که البته ما در موضوع تولید برق و انرژی خیلی نمیتوانیم ورود کنیم، اما در بخش توزیع، انتقال و مصرف، فناوریهایی در حوزه ارتباطات و فناروی اطلاعات هستند که میتوانند نقش بسزایی در کاهش و یا مدیریت مصرف داشته باشند.
وی گفت: با توجه به تکلیف ذاتی خودمان چند فعالیت پژوهشی با حضور کارشناسان صنعت، دانشگاه و پژوهشگرانمان انجام دادیم و در نشستهایی هم راهکارهایی مدیریت هوشمند و بهینه مصرف بررسی شد.
رضوی زاده افزود: تاکید ما روش بحث هوش مصنوعی و مدیریت هوشمند در بحث مصرف بود و از قدیم مباحثی همچون کنتورهای هوشمند مطرح بود، اما اکنون بحث از این بالاتر رفته و مباحث پیشرفتهتر شده است.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به طور کلی در مبحث هوشمند سازی مصرف، هدف این است که با دادههایی که از مراکز بزرگ داده و کاربران جمع میکنیم شرایط را به سمتی ببریم به کاهش مصرف منجر شود.
سید محمد رضوی زاده گفت:روشهایی مثل تعرفه و آگاهی رسانی هوشمند به کاربران از میزان مصرف لحظیای شان امروزه مطرح است و نتیج پژوهش هایمان را به وزارت ارتباطات و فناری اطلاعات ارسال کردیم و در تعامل این وزاتخانه با وزارت نیرو سعی میشود این روشها در عمل پیاده سازی شود.