مدیر حوزههای علمیه کشور با تأکید بر اهمیت حفاظت از محیط زیست، خواستار بازنگری کلی در قوانین و مقررات مربوط به این حوزه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار رییس سازمان حفاظت محیط زیست، چالشهای موجود در این حوزه را جدی دانست و و گفت: قوانین موجود نیازمند اصلاح و تقویت است تا سازمان حفاظت محیط زیست بتواند مأموریتهای خود را به شکل مطلوبتری انجام دهد. وی با عنوان اینکه اسلام در رابطه با محیط زیست یک منظومه فکری کامل ارائه داده که شامل نگاه فلسفی، کلامی، فقهی، حقوقی و اخلاقی است افزود: اقدامات انجام شده تاکنون کافی نبوده و نیازمند توسعه دانش و فرهنگسازی عمیقتر در این عرصه هستیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به اقدامات حوزه علمیه در زمینه محیط زیست گفت: در حوزه علمیه قم، ۳۰ ستاد راهبری فعال است که پرداخت درختواره دانشی حوزه علمیه به مباحث محیط زیست نمونهای از آن است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه گفتمانسازی و فرهنگسازی در زمینه حفاظت از محیط زیست یک ضرورت است افزود: روحانیون و مبلغان در این مسیر وظایف سنگینی بر عهده دارند. وی برنامه ریزی برای غرص سالانه یک میلیون نهال در سطح کشور و نصب پنلهای خورشیدی بمنظور کاهش مصرف انرژی فسیلی را از دیگر برنامههای حوزه علمیه در راستای حفاظت از محیط زیست دانست و از همه دستگاهها، نهادها و اقشار جامعه خواست؛ با همکاری در مسیر حفظ محیط زیست، این میراث ارزشمند را به نسلهای آینده منتقل نمایند.
معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست هم در این دیدار با اشاره به معضل گرد و غبار بعنوان یکی از مشکلات جدی استان قم گفت: تلاش میکنیم با اقدامات اساسی و تصمیمگیریهای مؤثر، گامهای مفیدی در این زمینه برداشته شود.
خانم شینا انصاری ناترازی انرژی را یکی از چالشهای کلان کشور دانست و با تاکید بر اهمیت حرکت به سمت انرژیهای پاک افزود: در شرایطی که با مشکلات ناترازی انرژی مواجه هستیم، بهرهگیری از انرژیهای پاک ضرورت دارد و استان قم در این زمینه ظرفیتهای قابلتوجهی دارد که باید از آن استفاده شود. وی با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزههای دینی گفت: ما میتوانیم با استفاده و بهره مندی از آموزههای دینی و مذهبی، مشارکت مردم برای حفظ و حراست از طبیعت و محیط زیست را جلب و جذب کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به اهمیت تالابها اشاره کرد و گفت: تالاب مره بهعنوان یکی از ارزشمندترین تالابهای کشور، سالانه میزبان هزاران گونه پرنده مهاجر است که حفاظت از این اکوسیستمهای حساس ضروری است.
در این جلسه همچنین تفاهم نامه همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی بین مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به امضا رسید.