پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: در اجرای این پویش ملی، موضوع تغذیه با محوریت مصرف روغن در مراکز و پایگاههای بهداشت، مدارس، ادارات و فرهنگسراها آموزش داده میشود.
سارا جان قربان با تأکید بر کاهش کالری دریافتی از روغن و استفاده از روغنهای با اسید چرب ترانس پایین گفت: روغن جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی و سرطان را افزایش میدهد.
وی اضافه کرد: همچنین مصرف روغنهای حیوانی، دنبه و پیه به دلیل میزان بالای اسید چرب اشباع مناسب نیستند.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت استان اصفهان گفت:کانولا (فرم اصلاح شده روغن کلزا) بهترین روغن برای مصرف است چرا که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در دسته بهترین روغنها از لحاظ خواص تغذیهای است.
وی افزود: روغن کانولا به کاهش التهاب بدن کمک و سطح چربی خون را مدیریت میکند.
جان قربان تأکید کرد: به ترتیب اهمیت تغذیهای، به ترتیب روغن زیتون، کانولا، کنجد، ذرت، روغن زرد یا کرمانشاهی و... و مضررترین روغن جامد هیدروژنه (داشتن اسید چرب ترانس بالا) است.
کارشناس مسئول تغذیه مرکزبهداشت شماره ۱ اصفهان هم گفت: مصرف برخی از چربی ها، مورد نیاز بدن هستند و بدن نمیتواند آنها را تولید کند پس باید همراه با غذا مصرف شود.
زهرا قیدرلویی افزود: بهتر است از روغنهایی استفاده شود که سطح امگا ۳ کمتری دارند.
طبق تحقیقات، بیماریهای غیر واگیر اعم از بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون و سرطان ها، حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد علت مرگ و میر جامعه را تشکیل میدهد و دو عامل تغذیه نامناسب و کم تحرکی مهمترین عواملی است که بر روی این بیماریهای غیرواگیر تأثیر دارد.
پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم تا ۳۰ آذرادامه دارد.