متخصصان یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز نوآوری دانشگاه علمی و کاربردی اسلامشهر موفق شدند دستگاه تصفیه هوای شهری با روش پلاسمای سرد را بومی سازی کنند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: این دستگاه تصفیه هوا به این شکل عمل میکند که از یک طرف آلودگی وارد سامانه میشود؛ در قسمت میانی دستگاه، هوای آلوده تبدیل به پلاسما و آلودگیها با عبور از داخل پلاسما، تصفیه و از طرف دیگر دستگاه، هوای پاک و تصفیه شده خارج میشود.
فدایی افزود: هندسه طراحی شده برای این دستگاه تصفیه هوا با پلاسمای سرد نانویی به گونهای است که هیچ افت فشاری ندارد و همان فشاری که وارد دستگاه میشود به همان اندازه از دستگاه خارج میشود. از مزیتهای قابل ملاحظه این دستگاه قیمت پایین آن است.
بوذری مسئول فنی شرکت دانش بنیان گفت: یکی از مهمترین مزایای تصفیه هوای پلاسما نسبت به رقبای داخلی و خارجی، نبود فیلترهای متنوع در ساختار طراحی آن است. در این سامانه بجای استفاده از فیلترهای یک بار مصرف، از فناوری تولید الکتریسیته ساکن با ظرفیت بالا استفاده شده است که همین امر سبب تبدیل آلایندگیها به یون و در نهایت پاکیزگی هوا میشود.
الماسی معاون دانشگاه علمی و کاربردی اسلامشهر با اشاره به تجاری سازی محصول در شهرداری اسلامشهر گفت: این تصفیه هوای شهری در مسابقات استارتاپی شهر حائز رتبه شد به همین دلیل شهرداری اسلامشهر با سرمایه گذاری روی این طرح بصورت آزمایشی قصد دارد تا آلودگی شهر را کاهش دهد.
فناوری پلاسمای سرد به دلیل عملکرد در دمای پایین (حدود دمای اتاق) و ویژگیهای کم نظیر خود، به عنوان یک فناوری پیشرفته میتواند در تجهیزات صنایع مختلف از جمله دستگاههای تصفیه و ضد عفونیکننده هوا و لوازم خانگی (اسپلیتها، یخچال، ماشین لباسشویی و ظرفشویی و...) به کار گرفته شود. پلاسما به عنوان چهارمین حالت ماده شناخته میشود و مجموعهای از یونها، الکترونها، ذرات خنثی، رادیکالها و گونههای فعال است که با اعمال تفاوت ولتاژ بین دو الکترود تولید میشوند.