فصل جدید پریزاد، از دوشنبه سوم دی از شبکه تهران آغاز می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فصل جدید برنامه «پریزاد» در ۲۶ قسمت از هفته آینده آغاز میشود. این برنامه که درباره خانواده هایی است که در گذشته تمایلی به تولد فرزندشان نداشتند، روزهای دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه تهران پخش میشود.
رضا محمدنیا کارگردان برنامه «پریزاد»، با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش دباره تفاوت این فصل با دو فصل قبلی گفت: در دو فصل اول به سراغ خانوادههایی رفتیم که بنا به هر دلیلی نمیتوانستند فرزنددار شوند، یا مسایل سلامت پزشکی بود یا دلایل خانوادگی، در این فصل سراغ خانوادههایی رفتیم که نمیخواستند فرزند داشته باشند به سقط عمدی جنین فکر می کردند و یک سری اتفاقاتی در زندگیشان افتاد و از این تصمیم منصرف شدند الان آن فرزند به دنیا آمده، خانواده دو نفره سه نفره شده، خانواده سه نفره چهار نفره شده و تفاوت و مزه زندگی را برایمان تعریف میکنند و اینکه الان راضی هستند که آن فرزند کنارشان است.
وی درباره انتخاب این افراد گفت: اولا یک مدال افتخاری است برای برنامه ما شبکه تهران و برای سازمان صداوسیما که خانوادهها ما را محرم اسرارشان بدانند و اجازه بدهند وارد زندگیشان شویم و در شخصیترین مسایل زندگیشان ورود کنیم. انتخاب این افراد به این صورت است که ما یکسری فعال اجتماعی داریم اصطلاحا به آنها ناجی می گویند، ممکن است پزشک باشد، معلم یا حتی خانه دار باشند، اینها شغل سازمانی نیست و برای آن دستمزدی نمیگیرند، اما دغدغه این را داشتند که این خانوادهها را پیدا کنند و آنها را از تصمیم شان منصرف کنند ما از این افراد مدد گرفتیم، خود تهیه کننده برنامه هم خانم اثباتی خودشان هم از این افراد و ناجی هاست.
وی افزود: ما در برنامه به سراغ خانواده می ریم، شاید وجه تمایز برنامه ما با برنامههای مشابه این است که ما با خود خانواده گفتوگو میکنیم، یعنی کارشناس نمی یاد به عنوان سوم شخص حرف بزند. با خود خانواده گفتوگو میکنیم بعضا خود ناجیها را هم دعوت میکنیم که باهمدیگر قصه را تعریف میکنند.
وی درباره اعتبار سنجی روایتها گفت: چون ما تک تک خانوادهها را از ناجی و پزشک مرتبط پرسیدیم و آنها این افراد را به ما معرفی کردند خود به خود این اعتبار شکل گرفت، اینها افراد دیگری بودند که درگیر ماجرا بودند، سندیت داشتند آنها آامدند این افراد را معرفی کردند.
در این برنامه هم با ناجی صحبت میکنیم هم با خانواده و بعضا با کارشناسهای این حوزه، کسانی که در حوزه سقط جنین پزشک بودند و حضور داشتند. در انتهای برنامه یک تولدی گرفته میشود و این برنامه یک فضای متفاوتی است در بین برنامههای تلویزیون.
وی گفت: مستندها معمولا نریشن محور است و صدای است که حلقه وصل قسمتهای مختلف است، ما به خاطر این اینکه برنامه جذابتر و متفاوتتر باشد از فصل اول این کار را کردیم به سراغ داشتن یک مجری در برنامه رفتیم اینکه یک مجری باشد که در لابه لای برنامه روایت بکند و بخشهای مختلف برنامه را بهم وصل کند. مجری برنامه زیبا بنماران که خود از بازیگران تئاتر است و نکته دوم زحمت مدیر تولید خانم سمیه طرفه است. در این برنامه سعی کردیم از پوشش و لباسها سنتی و خانه سنتی استفاده کنیم و فضای قصه گوی را در ذهن بیننده بیدار بکنیم و به جای نصیحت کردن به روایت کردن روی آوردیم. در فصل اول و دوم سعی میکردیم از روش بازسازی در مستند استفاده بکنیم در فصل جدید احساس کردیم باید اجازه بدهیم حرف ها گفته شود و صحبت ها را بشنویم و آن حال قصه گویی برنامه را حفظ کنیم.