کارشناس بازار سرمایه گفت: تصمیم بانک مرکزی در جهت تشویق صادرات و حذف رانت یارانههای ارزی، بهویژه رانت تخصیصی به واردکنندگان است.
شیخی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه بورس خبرگزاری صداوسیما گفت: سرکوب نرخ ارز جز ایجاد تقاضای کاذب و افزایش قیمت ارز، هیچ گونه نتیجه دیگری را نداشته است؛ از این رو، بانک مرکزی تصمیم درستی مبنی بر راه اندازی بازار توافقی ارز گرفته است که هم به نفع تولید کننده و صادرکننده و هم عرضه کننده ارز خواهد بود.
وی افزود: این تصمیم در بلند مدت میتواند برای شرکتهای صادرات محور سود آوری، ایجاد طرحهای تحقیق و توسعه و همچنین شفافیت در ورودی و خروجی میزان ارز و ریالی موثر باشد.
شیخی در ادامه افزود: این ارز توافقی برای بانک مرکزی و سیستم قضایی نیز میتواند به جلوگیری از ایجاد رانت و بزه اجتماعی و حتی وجود امضاهای طلایی منجر شود؛ چراکه عرضه کننده و خریدار ارز در یک بازار کاملا شفاف و با نرخ توافقی وارد میشوند و میتوانند با این ارز توافقی تمام نیازها ارزی خود را در موارد مختلف برطرف کنند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: با اجرای این سیاست ارزی جدید، اثرات مثبتی بر صنایع صادراتمحور، بهویژه پتروشیمیها و فلزات، دارد و در واقع کل بازار سرمایه منتفع میشوند، زیرا این تصمیم به افزایش حاشیه سود خالص و تقویت روند سودسازی شرکتهای بورسی منجر خواهد شد.
وی در ادامه گفت: این تصمیم در بلند مدت نیز موجب میشود تا شرکتهای صادارت محور و کوچک و متوسط رغبت بیشتری به تولید و صادرات بیشتر کنند و از طرف دیگر مصرف کننده نیز به صورت واقعی و با نیاز واقعی ارز خود را دریافت کنند و کالایی که وارد میکند، کالای واقعی خواهدبود و در نهایت ثروت عادلانه و عدالت اجتماعی نیز در توزیع و تامین ارز اتفاق خواهد افتاد.
کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: بنابراین مزایای ارز توافقی برای بازار سرمایه را میتوان از بین رفتن رانت، از بین رفتن امضایهای طلایی، توزیع عادلانه ثروت، خرج نکردن از جیب سهامداران خرد، واقعی کردن نیازهای اقتصادی برای شرکتهای مصارف ارزی و در نهایت اشتغال زایی را به همراه خواهد آورد.