فرح امامی از پژوهشگران بخش کشاورزی استان یزد است که با شیوهی «شبه گلدانی» برای اولین بار به غنی سازی خاک و کاهش ۳۰ تا ۹۰ درصدی مصرف آب برای درختان پرداخت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، پژوهش خانم امامی با نظارت و همکاری محمدرضا وظیفه شناس معاون مرکز تحقیقات کشاورزی استان یزد و عضو هیئت علمی پژوهشکده مرکبات و میوههای گرمسیر کشور در کتابی با عنوان «کشاورزی آینده» به چاپ رسیده است.
خانم امامی میگوید: روش «شبه گلدانی» با مطالعات و تحقیقات گسترده و لحاظ ویژگیهای اقلیم ایران به ویژه موضوع مصرف کم آب تهیه شده است تا بتواند یک الگو برای تمام کشاورزان ایران و فراتر از آن در سطح جهان باشد. روشی نوین در علم کشاورزی که بر پای دانش بومی بیان شده است.
وی با بیان اینکه چند سالی است با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم، افزود: در این روش با بهره گیری از مواد آلی گیاهی (برگ و بار خام و پوسیده گیاه و درخت) توانستیم رژیم قلیایی را برای آنها نیز ایجاد کنیم تا هرسکاری، فرمدهی، خاکورزی، کوددهی، آبیاری و... را مدیریت کنیم و از نظر اقتصادی با صرفه جویی ۳۰ الی ۹۰ درصدی آب و کود، نیاز به کود شیمیایی را در هر خاکی (حتی در کوه و بیابان و...) به صفر برسانیم.
این بانوی پژوهشگر بخش کشاورزی میگوید: شیوه شبه گلدانی بیش از یک دهه در سه مرحله آزمایش و نتایج آن به صورت آماری، میدانی و میدانی-آماری گزارش شده است، روشهایی که با کمترین هزینه به لحاظ اقتصادی، بیشترین بهره را از نظر زیست محیطی به ارمغان میآورد.
خانم امامی که از معلمان بازنشسته یزد و دارای ۳ فرزند، است و بجز پژوهش در عرصهی کشاورزی، نوسنده کتاب «فن نوشتن از دبستان تا دانشگاه»، مقاله «تدبیری بر بیداد بی آبی»، مقالهی «زبان فارسی در گذار تاریخ» و کتاب «آئین تشریفات و تجلمات رزم و بزم در شاهنامه» نیز هست.