وزیر نیرو گفت: طرح مطالعه اتصال شبکه برق ایران و قطر از طریق کابل زیر دریایی به طول ۲۰۰ کیلومتر در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده و هم اکنون در مراحل نهایی فاز مطالعه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وزارت نیرو، عباس علیآبادی"، وزیر نیرو امروز (پنجشنبه)، در آیین اختتامیه دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر که با حضور "شیخ فیصل بن ثانی بن فیصل آل ثانی" وزیر تجارت و صنعت دولت قطر برگزار شد، گفت: اطمینان دارم این اجلاس موجبات تقویت و تحکیم هرچه بیشتر روابط در حوزههای اقتصادی، تجاری، انرژی، حمل و نقل و سایر زمینههای مورد علاقه بین دو کشور را فراهم میآورد.
وزیر نیرو و رئیس کمیسیون مشترک ایران و قطر ضمن ابراز امیدواری نسبت به پیشرفت و همکاری در همه حوزههای روابط دو کشور ایران و قطر افزود: امروز روابط اقتصادی دو کشور ایران و قطر نیازمند یک نگاه راهبردی است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر مبادلات تجاری بین دو کشور در حوزههای مختلف خدمات فنی، مهندسی و کالا و تجهیزات حدود ۲۰۰ میلیون دلار بوده که قصد داریم در آینده نزدیک این عدد را به یک میلیارد دلار در سال افزایش دهیم.
علی ابادی ضمن اعلام آمادگی ایران برای استقبال از تجار و فعالان اقتصادی قطری به منظور سرمایهگذاری در زمینههای مختلف مورد علاقه دو طرف در ایران، بیان کرد: امید دارم همچون چشم انداز افزایش مبادلات مالی در آیندهای نزدیک شاهد سرمایهگذاری حداقل یک میلیارد دلاری در سال در ایران و توسط طرفهای قطری باشیم.
وزیر نیرو با تاکید بر اهمیت عملیاتی کردن تعاملات تجاری بین دو طرف، ابراز داشت: آنچه امروز بر آن تاکید دارم اجرایی کردن توافقات و سیاستهای سران دو کشور جهت ورود به فاز همکاری و مشارکت فراگیر در منطقه و در تمامی حوزههای اقتصادی اعم از انرژی، حمل و نقل رسانه، مناطق آزاد، گردشگری و میراث تاریخی، فرهنگی و هنری، بهداشت و درمان، گمرک، استاندارد، بانک و مبادلات مالی، کشاورزی، آموزش و ظرفیت سازی، بیمه، محیط زیست، ورزش و صنعت است.
رئیس کمیسیون مشترک ایران و قطر خاطرنشان کرد: طرح مطالعه اتصال شبکه برق ایران و قطر از طریق کابل زیر دریایی به طول ۲۰۰ کیلومتر در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده و هم اکنون در مراحل نهایی فاز مطالعه است که با بررسی و تایید کارفرما، طرح به مرحله اجرا در خواهد آمد.
علی آبادی تصریح کرد: این طرح تحولی در انتقال برق بین دو کشور در دورههای پیک مصرف و امکان ترانزیت برق در زمانهای دیگر به کشورهای ثالث فراهم خواهد آورد و امید است در بخشهای دیگر نیزئشاهد توسعه همکاریهای فی ما بین باشیم.