در مراسمی از ۵۱ پژوهشگر و فناور برگزیده استان یزد در سال ۱۴۰۳ تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، در این مراسم، پژوهشگران برتر هیئت علمی، فناوران، پژوهشگران برتر حوزه علمیه، پژوهشگران برتر دانشجویی، کارمندان، مدیران و دبیران برتر پژوهشی، رساله دکترا، پایان نامه ارشد و اقدام پژوهشی منتخب، دانش آموزان برتر پژوهشگر، شرکتهای دانش بنیان برتر، شرکتهای فناور برتر، استارتاپ های برتر پژوهشی، واحدهای تولیدی پژوهش محور تجلیل شدند و جایزه ویژه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت اهدا شد.
استاندار یزد در این مراسم با اشاره به حمایت از طرحهای پژوهشی بومی گفت: پژوهش اساس دانش است که علم را شکوفا میکند و به توسعه آن منجر میشود.
محمدرضا بابایی با تاکید بر تقویت همکاریهای دانشگاهی و صنعتی، ترویج گفتمان اقتصادی و دانش بنیان را خواستار شد و افزود: باید تلاش کنیم پژوهشها به ایستگاه فناوری برسد و منشاء اثر جدی در ایجاد ارزش در بخشهای اقتصادی استان شود.
وی همچنین درباره تدوین برنامه یزد پایدار سخن گفت و تصریح کرد: شاخص شرکت تحقیق و توسعه کشورهای با سطح اقتصادی مشابه ایران بالای یک و نیم درصد تولید ناخالص داخلی بوده که این عدد در کشورهای پیشرفته تا پنج درصد است.
استاندار یزد خاطرنشان ساخت: این در حالی است که رهبر معظم انقلاب بارها بر رسیدن به عدد سه یا چهار تأکید کردهاند.
بابایی با بیان اینکه همواره شاهد گسست بین پژوهش و تولید در ایران بودهایم، افزود: هنوز ارتباط محکم و معناداری بین دانشگاه و صنعت شکل نگرفته و این باید آسیب شناسی شود.
رئیس دانشگاه یزد هم به اهمیت موضوع پژوهش پرداخت و گفت: حدود ۷۰ درصد وزن رتبه بندی دانشگاهها بر اساس پژوهش است.
کلانتری، الزام صنایع به پیشبرد کارها بر اساس تحقیقات دانشجویی را بسیار مهم توصیف کرد و ادامه داد: متاسفانه شعار ارتباط صنعت و دانشگاه را میدهیم، اما پیشرفتی در این زمینه دیده نمیشود و تعداد این طرحها کم است.