کارشناس اداره کل فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو از بازنگری برنامه ملی غنیسازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک با هدف کاهش کم خونی، فقر آهن و ارتقای وضعیت تغذیهای جامعه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ زهره پوراحمد گفت: پس از گذشت بیش از ۱۵ سال از آغاز برنامه ملی غنی سازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک، اکنون به دلیل تحولات جدید در نیازهای تغذیهای جمعیت و پیشرفتهای علمی، این برنامه نیازمند بازنگری و تجدید نظر است.
کارشناس اداره کل فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه برنامههایی از این دست باید بهطور مداوم ارزیابی شوند تا اطمینان حاصل شود که همچنان در راستای دستیابی به اهداف اولیه خود گام برمیدارند، افزود: در این راستا، ضروری است در ریزمغذیها و رویکردهای اجرایی آنها تجدیدنظر شود تا بتوانیم با توجه به نتایج جدید تحقیقات و تغییرات در وضعیت تغذیهای، اثر بخشی بیشتری را در کاهش مشکلات تغذیهای جامعه به دست آوریم.
زهره پوراحمد گفت: این بازنگری نه تنها در راستای بهبود سلامت عمومی، بلکه بهمنظور همراستایی با اهداف بلندمدت سند ملی امنیت غذایی و تقویت اثرگذاری آن در بهبود وضعیت تغذیهای مردم است؛ غنیسازی آرد باید بهگونهای انجام شود که نهتنها به نیازهای تغذیهای کنونی جامعه پاسخ دهد، بلکه از بروز بیماریهای ناشی از کمبود ریزمغذیها نیز پیشگیری کند.
کارشناس اداره کل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو همچنین گفت: این سازمان با همکاری سایر نهادهای ذیربط، از جمله وزارت بهداشت و متخصصان حوزه تغذیه، در تلاش است تا برنامه ملی غنیسازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک را با رویکردی علمی و مبتنی بر شواهد بهروزرسانی کند و در این راستا، تجزیه و تحلیل دقیق وضعیت تغذیهای جامعه و ارزیابی مستمر از اثرات آن، از اهم مسائل است تا این برنامه همچنان بهعنوان یکی از ارکان اساسی سیاستهای بهداشتی و تغذیهای کشور، توانمندی خود را در پیشگیری از مشکلات تغذیهای و ارتقای سلامت عمومی حفظ کند.
پوراحمد گفت: بازنگری و بهروزرسانی این برنامه نه فقط گامی مهم برای تأمین نیازهای تغذیهای متغیر جامعه است، بلکه موجب تقویت نظام بهداشتی کشور و تحقق اهداف بلندمدت در راستای ارتقای سطح سلامت عمومی خواهد شد؛ سازمان غذا و دارو در این مسیر، همهی توان خود را بهکار خواهد گرفت تا با اعمال دقیق اصلاحات، بهطور مستمر و مؤثر بهپیشبرد این هدف بزرگ ادامه دهد.