عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان از تولید سنگشکن برون اندامی با علم بومی در همدان برای نخستین بار در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ دکتر حبیب الله موسوی بهار با بیان اینکه سنگشکن کلیه و مجاری ادراری به دو بخش تقسیم میشود، افزود: سنگشکن درون اندامی، ابزار بسیار کوچکی است و توسط آندوسکوپها از طریق مجاری مربوطه به داخل بدن بیمار هدایت میشود و از این طریق سنگ جلوی چشم جراح خورد شده و قطعات آن از بدن بیمار خارج میشود.
او با اشاره به اینکه این اقدام توسط جراحی و از طریق بیهوش کردن بیمار انجام میشود گفت: نوع دیگر دستگاه سنگشکن که بین مردم هم به سنگشکن معروف بوده، دستگاه برون اندامی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: درمان بیمار با این دستگاه به صورت سرپایی است که به پهلوی بیمار متصل شده و از طریق امواجی که ارسال میشود، انرژی روی سنگ آزاد شده و آن را منهدم میکند.
موسویبهار تاکید کرد: چند سال پیش تیمی که در دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان شرکت دانشبنیان مستقر شده بود و من هم عضوی از این شرکت هستم، به این نتیجه رسید که خود شروع به ساخت این دستگاه سنگشکن کند.
او تصریح کرد: ابتدا مراحل تحقیقاتی و جمعآوری اطلاعات پیش رفت و سپس امکانسنجی صورت گرفت و مرحله بعدی تولید بخشی از این دستگاه بود که مهمترین و پیچیدهترین بخش از سنگشکن برون اندامی محسوب میشود.
او با بیان اینکه قریب به ۱۰ سال است که تیم فنی و مهندسی بسیار مجرب، ورزیده، دانا و دانشمند روی این مسئله کار میکنند، گفت: در حال حاضر دستگاه ما آماده تستهای آزمایشی و بعد کیلینکالی است.