شیرینیهای یزد، سوغات معروف و بی نظیری است که حتی به خارج از کشور هم صادر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، شیرینیهای یزد حدود ۱۵۰ سال سابقه دارد و نسل در نسل به امروز رسیده و حالا هم خیلی از فرزندان و جوانان یزد این حرفه و هنر را ادامه میدهند تا نام یزد با شیرینی هایش برای همیشه زیبا بماند.
در استان یزد بیش از سه هزار نفر در ۷۶۱ شیرینی سازی و شیرینی فروشی مشغول به کار هستند.
یکی از مهمترین عوامل کیفیت مطلوب و مرغوب شیرینیهای یزد، هنر خلیفهها و استفاده از مواد اولیه مرغوب و ممتاز در تهیه این شیرینی هاست.
بیش از ۸۰ نوع شیرینی نظیر قطاب، باقلوا، پشمک، نان برنجی، حاجی بادام و سوهان در یزد تولید میشود که همواره با استقبال مسافران و گردشگران داخلی و خارجی مواجه شده است.
به افرادی که توانایی تولید انواع شیرینی با کیفیت مطلوب یزد را دارند، خلیفه میگویند و یکی از نکات قابل توجه قنادها و خلیفههای یزدی این بوده که هدف اصلی کار آنان درآمد شخصی نبوده و ابتدا به اقتصاد یزد توجه داشتند.
شیرین کردن کام خانوادههای نیازمند در شب عید و حمایت مالی از مراکز درمانی و تحصیلی هم از مسائل مورد توجه خلیفهها بوده است.