استاندار همدان گفت: نقشه جامع تحول و پیشرفت استان به عنوان نخستین استان کشور در حال تهیه و قرار است به تبعیت از همدان در سایر استانهای کشور تهیه و اجرا شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ حمید ملانوری شمسی در سومین نشست شورای اداری استان افزود: وضع موجود را باید با کیفیت بهتر، فناوری بیشتر، تثبیت ارزشهای نوین و استقرار نظامهای جدید در این سند جامع داشته باشیم.
به گفته وی توجه به تجربیات، استفاده از کارشناسان و استادان دانشگاهها و ارائه برنامههای راهبردی و امید افرین در جامعه لازمه تهیه این نقشه راه است.
استاندار همدان گفت: برنامه محور بودن، نظارت کردن، وفاق، ارتقای قدرت ریسک و خطر پذیری و استفاده از نظر کارشناسان و مشارکت اهالی رسانه در کارگروههای تخصصی ۱۶ گانه نقشه مسیر را برای تهیه، اجرا و نظارت بر آن فراهم میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان هم گفت: در نقشه جامع تحول و پیشرفت استان ظرفیت شناسی، ارائه راه حل و نظارت بر اجرای آن را نیاز دارد و تکلیف ما نظارت، هماهنگ کنندگی، هم افزایی و همکاری است.
سید مجتبی حسینی افزود: این نقشه راه باید تا پاریان امسال تهیه شود، یعنی با کمترین اعتبار، کمترین هزینهها بهترین و بیشترین خدمات را داشته باشیم.
او تأکید کردد: توجه به هوش مصنوعی، نه تنها بهره برداری از آن بلکه رسیدن به لایههای هوش مصنوعی و فناوری است.
یکی از مهمترین محورهای این نقشه، تأمین منابع آب و خاک و توجه به گردشگری است.
در همین زمینهها مدیر عامل شرکت آب منطقهای همدان نیز گفت: میانگین بارندگیهای امسال استان ۵۳ و ۸ دهم میلی متر است و پارسال در این موقع سال ۶۳ و ۳ دهم میلی متر بارندگی داشتهایم و نسبت به بارشهای پارسال ۱۵ درصد و بلندمدت ۴۱ درصد کاهش یافته است.
رضا اخلاصمند افزود: تامین منابع آب استان همدان شامل حوزه آبریز فلات مرکزی با ۵۴ درصد، ۳۳ درصد حوزه آبریز کرخه و بقیه در حوزه آبریز سفید رود است و با شرایط بارندگیهای موجود اگر بارندگی خوبی نداشته باشیم امسال رعایت مصرف ضرورت بیشتری دارد.
به گفته وی محدوده مطالعاتی منابع آب در استان داریم که ۴ محدوده مطالعاتی استان ممنوعه بحرانی و ۳ محدوده ممنوعه است و سالیانه حدود ۸ دهم متر افت سطح آبهای زیر زمینی داریم.
اخلاصمند افزود: دشتهای همدان و بهار ۲ و ۶ دهم متر افت سطح آب زیر زمینی دارد و اکنون ذخیره سدهای استان ۱۰۹ میلیون متر مکعب است که معادل ۵۰ درصد ذخیره سدها است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز گفت: همدان محور تمدن تاریخی ۶ استان غرب کشور، معرفی شده است و مرکز مطالعات تمدنی غرب کشور در این استان راه اندازی میشود.
معصوم علیزاده افزود: همایش بین المللی هگمتانه با هدف معرفی و نمایش ظرفیتهای تاریخی و گردشگری برگزار میشود و همدان مقصد گردشگری منطقه غرب کشور شود.
به گفته وی خرداد ماه امسال دومین کنگره دیپلماسی ملل با حضور ۱۵ دیپلمات خارجی مستقر در کشور برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان افزود: همدان به عنوان مقصد گردشگری سلامت هم باید بیشتر معرفی شود و در همین زمینه میزبان نمایندگان سازمان اکو هستیم تا همدان را به عنوان مقصد گردشگری سلامت معرفی کنیم.
۰