آیت الله فلاحتی گفت: ساخت خط ریلی رشت به قم یکی از خواستههای بحق مردم استان است که این خط ریلی میتواند به یکی از پرترافیکترین راه آهنهای کشور تبدیل شود.
آیت الله فلاحتی اضافه کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی دو استان گیلان و قم و استقبال گسترده مردم گیلان برای زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها متولیان امر برای ساخت خط ریلی رشت به قم باید پیگیری کنند.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه ایستگاه راه آهن رشت یکی از بخشهای خط ریلی ایران در مسیر جاده ابریشم است، گفت: احداث راه آهن برای مردم گیلان یک امتیاز محسوب میشود.
وی تصریح کرد: ایران، استراتژیکترین موقعیت منطقهای برای ترانزیت کالاهای بین المللی به خود اختصاص داده است و راه اندازی سریع کریدور شمال به جنوب فرصت بسیار خوبی برای گیلان به شمار میرود.
نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت با تاکید بر ساخت کریدور شمال به جنوب، افزود: ایران باید نهایت تلاش خود را به کارگیرد تا از مزیت نزدیکی جغرافیایی به کشورهای خلیج فارس و دریای عمان و برقراری روند ترانزیت کالا با این کشور، بیشترین استفاده را ببرد.
آیت الله فلاحتی، با اشاره به لزوم جذب و رشد سرمایهگذاری در بخش ریلی، اضافه کرد: مسئولان برای جذب سرمایهگذارانی که تمایل به احداث بارانداز، پایانه و ... را دارند باید تلاش کنند.
آیتالله فلاحتی، با تاکید بر اهمیت فعالیت راهآهن رشت-آستارا و رشت-کاسپین گفت: با اتصال راهآهن رشت-آستارا، اروپای شرقی به شبه قاره متصل میشود و احیای جدیدی برای جاده ابریشم با صنعت و سازه جدید رقم خواهد خورد.
وی، همچنین، خواستار تلاش برای کاهش هزینههای سفرهای ریلی برای مردم شد و افزود: با توجه به قوانین و نحوه محاسبه حمل و نقل با قطار، هزینهها ثابت نگه داشته شود.
رحمت رحمتنژاد، با بیان اینکه راه آهن گیلان از آبیک، زیاران، کهن دژ، قزوین، سیاه چشمه تا لوشان که مرز تقسیمات کشوری استان گیلان و قزوین است میگذرد افزود:
قزوین و بخشی از راهآهن استان البرز جزو حوزه استحفاظی منطقه راهآهن شمال ۲ مستقر در رشت است.
وی اضافه کرد: احداث خط ریلی در گیلان نقش مهمی در توسعه روابط اقتصادی و سیاسی آسیای میانه با سایر کشورها دارد.