معاون توسعه حل اختلاف استان بوشهر گفت: دادگاه صلح شعبهای از دادگستری است که باتوجه به صلاحیتهای مندرج در قانون تشکیل شده است که به پروندهها حتی در روزهای تعطیل وزمان غیراداری هم رسیدگی میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ عیسی نوشاد درجمع اصحاب رسانه به موضوع تبیین حقوقی جایگاه دادگاه صلح و تبیین حقوقی نهاد داوری درقراردادها پرداخت و اظهار داشت: در استان ۲۲ شعبه مصوب دادگاه صلح داریم که ۱۸ دادگاه آن فعال است که دو و نیم ماه است فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی افزود: روند رسیدگی دردادگاه صلح مانند دادگاه عام دادگستری، دادگاههای حقوقی و کیفری است که به موجب قانون فرایند رسیدگی را انجام میدهد و صلاحیتهای حکمی شورای حل اختلاف نیز به دادگاه صلح افزوده شده و شورای حل اختلاف به وظیفه ذاتی خود که صلح و سازش بوده برگشته است.
نوشاد با بیان اینکه دادگاه صلح به عنوان یک نهاد جدید و مستقل درنظام حقوقی و قضایی ایران موجب بهبود کیفیت دادرسی و تضمین دسترسی آسان تربه عدالت وآسایش عمومی را فراهم کرده مزایای دادگاه صلح را بشمرد و اضافه کرد: تسریع دررسیدگی، کاهش هزینههای دادرسی، کاهش ورودی پروندهها به محاکم قضایی، و با توجه به اینکه روندرسیدگی دردادگاه صلح یک مرحلهای است موجب تسریع رسیدگی و مختومه شدن پروندهها و از سویی ترویج فرهنگ صلح و سازش است.
وی بیان کرد: داوری حقوقی، تصرف عدوانی، دعاوی مزاحمت ملکی، ممانعت ملکی، تخلیه عین مستاجره، تعدیل اجاره بهاء، دعاوی دادگاه کیفری درجه ۷ و ۸ بدون کیفرخواست، اصلاح شناسنامه، الزام صدورشناسنامه، تغییر و تصحیح نام، اثبات رشد، بهای خواسته تا ۱۰۰ میلیون تومان، که تا ۵۰ میلیون تومان قطعی است و بیش از این مبلغ تا ۱۰۰ میلیون تومان قابل نظرخواهی است درصلاحیت دادگاه صلح است.
نوشاد بابیان اینکه داوری و حاکمیت هم یکی از نهادهای مترقی نظام حقوقی است که طرفین دعاوی خودرا خارج از دادگاه با موافقت هردوطرف برداورقانونی رسمی ارجاع و مورد رسیدگی قرار میدهند و افزود: ازمزایای داوری کاهش ورودی پروندهها به محاکم قضایی، کاهش هزینههای دادرسی وآراء دارای قطعیت است که داوری به انتخاب مردم یا ازطریق دادگاه ارجاع داده میشود.
وی عنوان کرد: در اصل نکاح، اصل طلاق، داوری نسب، دعاوی ورشکستگی و امورکیفری، داوران اجازه رسیدگی و صدور حکم ندارند.