رئیس بیمارستان آیت الله روحانی بابل، از خریداری دستگاه پمپ قلب و ریه در بیمارستان آیت الله روحانی بابل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دکتر پیام سعادت رئیس بیمارستان آیت الله روحانی بابل گفت: طی پیگیریهای صورت گرفته قراردادی توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل و هیات امنای صرفه جویی ارزی منعقد و مقرر شد دو دستگاه پمپ قلبی به دانشگاه اختصاص یابد که مجموع دو دستگاه حدود ۱۱ میلیارد تومان میباشد که دانشگاه موظف به پرداخت ۲۵ درصد از این قرارداد بود.
وی افزود: مبلغ دو میلیارد تومان توسط دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی بابل و ۷۰۰ میلیون تومان توسط خیرین پرداخت شد که یک دستگاه تحویل این بیمارستان شد و دستگاه دوم نیز به زودی تحویل این مرکز خواهد شد.
دکتر سعادت با اشاره به اینکه دستگاه قبلی موجود در این مرکز تقریبا از کار افتاده است، گفت: این دستگاه ساخت کشور آلمان در سال۲۰۲۴ با مدل s۵ برند livaNova و یکی از بروزترین دستگاههای دنیا است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: عملکرد اصلی دستگاه، رساندن خون اکسیژنرسانی شده به مغز و دیگر اندامهای حیاتی بدن است تا کادر جراحی بتواند روی قلبی که خالی از خون و بیحرکت بوده بهراحتی جراحی را انجام دهند.
رئیس بیمارستان آیت الله روحانی بابل در همین راستا عنوان کرد: خونی که به قلب بازمیگردد ابتدا وارد دستگاه شده و سپس به رگها برگشته پس از اتمام جراحی، قلب دوباره شروع به کارکرده و دستگاه قلب و ریه از بیمار جدا میشود.
این مسئول افزود: اجزای این دستگاه توسط لولههایی به هم متصل میشوند که از جنس سیلیکون یا PVC میباشند.
دکتر سعادت با اشاره به اینکه تاریخچه دستگاه قلب و ریه برای اولین بار در سال ۱۹۵۳ در طول یک عمل جراحی موفقیتآمیز قلب باز استفاده شد، گفت: جان هیشام گیبون مخترع دستگاه، این عمل را انجام داد و خودش جایگزین قلب و ریه را توسعه داده و به دنبال این پیشرفتها علاقه علمی برای توسعه راهحلی برای بیماریهای قلبی در گروههای تحقیقاتی متعددی در سراسر جهان ایجاد شد.