مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: تاکنون بیش از ۹ هزار و ۳۲۰ آزمایش و بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد، نان و خرید گندم در استان زنجان انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان، ولی اله زمانی گفت: در راستای ارتقای کیفیت محصولات حوزه آرد و نان بیش از ۹ هزار و ۳۲۰ آزمایش و بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد، نان و خرید گندم توسط اکیپهای نظارت واحد کنترل کیفی اداره انجام شده است.
وی افزود: ۶ هزارو ۸۰۰ آزمایش در حوزه کنترل کیفیت گندمهای تولیدی استان که به بررسی درصد سن زدگی، هکتولیتر و محتوای گلوتن و پروتئین و سایر شاخصهای ارزیابی کیفی گندم انجام گرفته است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: ۲۳ هزارو ۱۰ آزمایش کنترل کیفیت بر روی نمونههای آرد اخذ شده از محل کارخانجات و واحدهای خبازی انجام شده که شامل آزمونهای سنجش رطوبت، پروتئین، گلوتن، سبوس گیری، pH، زلنی، دانه بندی و آزمونهای میکروبی صورت گرفته است.
ولی اله زمانی ادامه داد: نظارت واحد کنترل کیفی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان از نحوهی اختلاط گندم، خط تولید، طبقات بوجاری و آسیاب، استحصال گندم، وزن آرد، مراحل کیسهگیری بازدید و از آرد تولید شده نمونه برداری مینمایند تا نسبت به سنجش کیفیت آرد بر اساس شاخصههای استاندارد مورد بررسی و آزمایش قرار دهند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان عنوان کرد: ۲۱۰ آزمایش کنترل کیفیت نمونه نان اخذ شده از محل واحدهای خبازی استان از منظر کیفیت پخت و عدم استفاده از افزودنیهای غیر مجاز در طول ۹ ماه امسال صورت گرفته است.
زمانی افزود: در این بازدیدها بر ادامه روند پایش مسیر تولید تا مصرف آرد نظارت داشته و راهکارهای علمی تحقیق و بررسی تاثیر عوامل مختلف اعم از نقش نیروی انسانی، دستگاههای پخت و درصد ترکیبات مختلف موجود در آرد را در کیفیت انواع نان در استان ضروری دانست و پیشنهاد کرد تا دستگاههای مختلف نظارتی نیز با در نظر گرفتن نوع مسئولیت در این خصوص ایفای نقش کنند.
وی گفت: بر اساس اعلام مرکز پژوهشکده غلات کشور میانگین عدد کیفی نان استان زنجان از میانگین کشوری در سه سال گذشته جزو ۳ استان برتر قرار دارد.
در استان زنجان ۶ کارخانه آرد سازی، سالانه نزدیک به ۱۲۵ هزار تن آرد جهت مصارف واحدهای خبازی، آرد خام روستایی، صنف و صنعت تولید میکنند.