در راستای تهیه نقشه تنوع زیستی خاک و پیشبرد برنامههای حفاظتی، ذخایر ژنتیکی خاک در استان مطالعه، شناسایی و ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیر آب و خاک و فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: براساس برخی آمارها بیش از ۹۰ درصد آب استحصالی در دنیا در بخش کشاورزی مصرف میشود و تامین بیش از ۹۵ درصد منابع غذایی انسان از بستر خاک است.
یوسف کاکاوند بابیان اینکه استان همدان دارای ۲۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی است افزود:۱۵۲ ایستگاه پالایش خاک در همدان وجود دارد که هدف آن تلاش برای پیشگیری از تخریب خاک و کمک به حفاظت از آن است.
او تاکید کرد: استان همدان در زمینه برنامههای مرتبط با حوزه حفاظت از خاک، انجام مطالعات علمی و برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی به عنوان استان برتر درکشور معرفی شده است.
مدیر آب و خاک و فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: در استان همدان هیچ نوع کار اجرایی آب و خاک بدون انجام مطالعات و طراحی اجرا نمیشود و اولین استان در آغاز به کار دفتر مطالعات خاک است.
کاکاوند در باره نحوه پایش کمی و کیفی کشاورزی نیز تاکید کرد: ارزیابی و پایش خاک در قالب برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت، پایش میزان تغییرات کمی و کیفی پارامترهای مختلف را از دیگر عوامل بررسی خواند.
او تصریح کرد: این برنامهها در قالب پایشهای ۲ هزار هکتاری، پنج هزار هکتاری و ۲۰ هزار هکتاری و ۱۰ هزار هکتاری طی سالهای ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۶ اجرایی میشود.