عقلایی از یک شرکت دانش بنیان، گفت: زردچوبه را برای اولین بار از طریق کشت بافت گیاهی در گلخانه تولید کرده و پیش بینی میکنیم حدودا یک و نیم تن در سال برداشت کنیم، زنجبیل هم برای ارسال به عراق تولید کردیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی عقلایی از شرکت فناور دانش بنیان آویج کشت بافت آربین، درباره محصولات تولیدی شان در نمایشگاه ایران سبز، گفت: ما تولیدکننده نهالهای زردچوبه و زنجبیل با تکنیک کشت بافت گیاهی هستیم که برای اولین در ایران از این طریق تولید میشود و به مرحله تجاری رسیده است.
وی افزود: علاوه بر گیاهان زرد چوبه و زنجبیل، ما با فناوری کشت بافت گیاهی، گیاهان زینتی را تولید میکنیم، گیاهان هوازی که قبلا وارد میشد و الان با این تکنیک تولید میشود همچنین گیاهان حشره خوار.
عقلایی اضافه کرد: ما زردچوبه را برای اولین بار از طریق کشت بافت گیاهی در گلخانه داریم تولید میکنیم که مصرف آن به صورت تازه خوری است در حال حاضر و بیشتر برای ماده موثره آن فعالیت میکنیم به نام کورکومین و پیش بینی میکنیم حدودا ۱/۵ یک و نیم تن در سال برداشت کنیم البته کار را داریم گسترش میدهیم، زنجبیل هم قبلا تولید کردیم و امسال روی تجاری سازی اش کار میکنیم برای ارسال به عراق.
وی ادامه داد: تولید گیاهان هوازی را هم داریم، گیاهانی که نیازی به خاک ندارند از افیفیتهای هوا استفاده میکنند که قبلا به صورت قاچاق وارد کشور میشد الان از طریق کشت بافت گیاهی داریم تولید میکنیم گیاهانی که هوا را تصفیه میکنند جزو گیاهان پرطرفدار و زینتی هستند که بیشتر برای منازل، دکور و سقفها استفاده میشود.
عقلایی در موردتولید گیاهان حشره خوار نیز گفت: به طور کلی ۴۵۰ گونه از گیاهان حشره خوار در دنیا وجود دارد و در حال حاضر مجموعه ما ۱۰ گونه را تولید میکند، یکی از گونهها دیونه هست وزمانی که حشره در وسط گیاه قرار میگیرد بسته میشود اولین گیاهی در دنیا که بیننده عکس العمل آن را به چشم میبیند، گونه دیگر گیاهان کوزهای هستند که حشرات داخل کوزه میافتند، گونه دیگر گیاهان حشره خوار برچسبی هستند که حشره با نشستن روی آن به گیاه میچسبد و گونه دیگر گیاه مکنده حشره خوار است که مانند جاروبرقی عمل میکند.
وی درباره موارد استفاده از گیاهان حشره خوار، افزود: این گیاهان بیشتر جنبه زینتی دارند، اما ما این نوع گیاهان حشره خوار را بیشتر در گلخانههای سبزی و صیفی استفاده میکنیم مخصوصا گیاه برچسبی که در اصل به عنوان جایگزین کارت زرد استفاده میشود گیاهی که بسیار به حشرات ریز حساس است.