رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد: بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به ۳۰ درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نقیایی با اشاره به اینکه پانزدهمین پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم در حال اجراست، به بیان باورهای نادرست درخصوص چربیها و روغنها پرداخت و گفت: روغنهایی که نسبت اُمگا ۶ به اُمگا ۳ آنها، کمتر از سه به یک از اسیدهای چرب ضروری است، جنبه تغذیهای برتری دارد.
وی افزود: روغنهایی که روی آنها عبارت بدون کلسترول نوشته شده در صورت گیاهی بودن، بدون کلسترول است، زیرا کلسترول فقط در منابع حیوانی وجود دارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: گرچه علل افزایش نرخ اضافه وزن و چاقی در کشورهای با درآمد کم و متوسط، متنوع است، ولی افزایش مصرف کل چربی در رژیم غذایی به عنوان یک عامل بالقوه شناخته شده است.
نقیایی اظهار داشت: منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان انواع گوشتها، محصولات لبنی، روغنها و چربیهای گیاهی و حیوانی، آجیل و دانهها و غذاهای بسیار فرآوری شده است.
وی تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند که بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به ۳۰ درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: چربی مصرف شده توسط افراد ۲ سال و بالاتر باید عمدتاً از اسیدهای چرب غیراشباع باشد (حدود ۲۰ درصد)، به طوری که حداکثر ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب اشباع شده باشد.
نقیایی خاطرنشان ساخت: بدن قادر به ساخت برخی از اسیدهای چرب غیر اشباع نیست و باید در جیره غذایی روزانه وجود داشته باشند که به آنها اسیدهای چرب ضروری (اسید چرب امگا ۶، امگا ۳) میگویند.