مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: مدارس جایگاه بسیار خوبی برای توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی است و ضروری است تا مدارس را به سمت انجام طرحهای پژوهش محور هدایت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عبدالله حبیبی در آیین نواختن زنگ پژوهش بیان کرد: پژوهش در نظام اسلامی با توجه به مقالات و مطالعات با ارزشی که توسط علما در این حوزه انجام شده از جایگاه و ارزش زیادی برخوردار است. وی با اشاره به اینکه دین اسلام بر اساس پژوهش و تحقیق شکل گرفته است افزود: دانش مرزی ندارد و عبور از مرزهای دانش بدون پژوهش میسر نیست و نباید به علم محدود بسنده کرد.
حبیبی با عنوان اینکه عامل ارتقای در دانش تحقیق و پژوهش است اظهار کرد: انجام فعالیتهای پژوهشی از دوره ابتدایی در مدارس باید شکل بگیرد و به صورت گفتمان در بین دانشآموزان تبیین شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: معلمان ابتدا باید پژوهشگر باشند و دانشآموزان را به پژوهش ترغیب کنند. وی با اعلان اینکه میزان تابآوری دانش آموزان در موارد مختلف بسیار کاهش یافته است ادامه داد: از آنجایی که برخی دانش آموزان توان شنیدن کلمه نه را ندارند، باید این مهارت را در مدرسه کسب کنند که همیشه پاسخ مثبت را نمیتوانند دریافت کنند.
حبیبی با اعلان اینکه افزود: به عنوان مثال به دلیل کاهش توقع و انتظار اساتید سطح تدوین پایان نامههای دانشگاهی به لحاظ علمی بسیار کاهش یافته است و این مهم باید آسیب شناسی شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد: سطح علمی پایان نامهها به عنوان مقالههای پژوهشی و علمی باید به قدری قوی باشد تا در حوزههای مختلف از جمله تولید و صنعت مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه این مراسم معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: طبق مصوبه جلسه کارگروه آموزش و پژوهش برنامههای هفته پژوهش باید به گونهای اجرا شود که انجام فعالیتهای پژوهشی در جامعه نمودار شود.
علیرضا کیاست گفت: برنامههایی در همین راستا در نظر گرفته شده که به عنوان مثال در برنامه دانشگاه با دربهای باز از دانشآموزان و آموزش و پرورش خواسته شد تا از ظرفیتها، تجهیزات و فضاهای دانشگاهها بازدید داشته باشند.
مدارس خوزستان به سمت اجرای طرحهای پژوهش محور هدایت شوند وی گفت: همچنین در این هفته روز صنعت با درب باز در نظر گرفته شده تا دانشجویان از نزدیک با صنایع و مشکلاتی که در این بخش وجود دارد آشنا شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به سایر برنامههای در نظر گرفته شده برای هفته پژوهش اظهار کرد: نمایشگاه کار و اشتغال نیز در دانشگاه شهید چمران اهواز برای نخستین بار راه اندازی شد که این فرآیند با کمک بخش خصوصی انجام گرفت و دانشجویان جویای کار در این نمایشگاه با کارآفرینان و صنعتگران آشنا شدند.
کیاست ادامه داد: جشنواره تقدیر از پژوهشگران برتر استان نیز در این هفته تدارک دیده شده که پژوهشگران برتر انتخاب خواهند شد. وی گفت: نشستهای نیاز سنجی به عنوان راهی برای ایجاد ارتباط بین صنایع و دانشجویان نیز در حال برگزاری است.
۱۷ تا ۲۲ آذرماه به نام هفته پژوهش نامگذاری شده است.