بیمارستان امام رضا (ع) به عنوان قطب درمان سوختگی در شمال شرق کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، پزشک فوق تخصص ترمیمی و سوختگی بیمارستان امام رضا گفت: سالانه نزدیک به ۱۰۰ مصدوم دچار برقگرفتگی ناشی از شبکه برق فشار قوی در این مرکز درمانی پذیرش شده که بیشتر آنان به قطع عضو، آسیبهای جدی یا مرگ منجر میشود.
دکتر علی احمدآبادی افزود: در موارد برقگرفتگی ناشی از شبکه برق فشار قوی، بیشتر بیماران دچار قطع عضو میشوند و این آمار جدا از مواردی است که در صحنه حادثه فوت میکنند و به مراکز درمانی منتقل نمیشوند.
وی گفت: به اهمیت رعایت اصول ایمنی بر لزوم اقدامات پیشگیرانه و آموزشهای عمومی تأکید می کنیم و هم اینک با معضل افزایش موارد برقگرفتگی به دلیل رعایت نکردن فاصله ایمن از خطوط برق فشار قوی روبه رو هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تأکید ما بر ولتاژ بسیار بالای این خطوط که تا ۲۰ هزار ولت میرسد است و بسیاری از افراد از خطرات شبکه برق فشار قوی آگاهی ندارند تماس یا حتی نزدیک شدن به این خطوط میتواند باعث انتقال جریان برق، برقگرفتگی شدید و قطع عضو یا مرگ شود.
وی افزود: حتی مواردی وجود دارد که بدون تماس مستقیم، جریان برق در فاصله چند سانتیمتری منتقل شده و حادثهآفرین شده است.
وی گفت:سه عامل اصلی در پیشگیری از حوادث برقگرفتگی بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه تأکید دارد و ایمنسازی کابلهای فشار قوی توسط شرکت برق، رعایت فاصله ایمن از خطوط برق در زمان صدور مجوزهای ساختوساز و آموزش عمومی و کارگران ساختمانی نقش موثری در پیشگیری از این حوادث دارد.