معاون شرکت آب منطقهای هرمزگان گفت: اکنون به علت کمبود بارندگی سدهای سرنی و شمیل و نیان خشک شده و از مدار بهره برداری خارج شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، محمد امین طبسی در شورای حفاظت از منابع آب افزود: ۹۳ درصد ظرفیت سد استقلال میناب نیز خالی است که این موضوعات باعث مشکل در تامین آب آشامیدنی میشود.
وی گفت: از ۷۴ دشت استان ۵۴ دشت در وضعیت بحرانی و ممنوعه هستند
معاون شرکت آب منطقهای هرمزگان افزود: میزان بارندگی در سال آبی جاری تاکنون ۷ و هفت میلیمتر بوده که ۶۷ درصد نسبت به پارسال کاهش یافته است.
سال آبی از مهرماه هر سال تا شهریور سال بعد است.
به گفته طبسی، از میان سدهای استان تنها وضعیت سد جگین جاسک مناسب و ۸۶ درصد از ظرفیت آن پر است.
معاون شرکت آب منطقهای هرمزگان گفت: متوسط نیاز آب شهر بندرعباس دو هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه است که هزار و ۱۵۰ لیتر آن از طریق آب شیرین کن و هزار و ۴۰۰ لیتر از سد میناب و چاههای شمیل تامین میشود.
وی گفت: برای مقابله با اثرات کم آبی از تابستان تاکنون طرح تکمیل و تجهیز چاههای شمیل و نیان آغاز و تاکنون ۹۰ درصد تکمیل شده است که این موضوع باعث افزایش تامین آب میشود.
معاون شرکت آب منطقهای هرمزگان افزود: ساخت ایستگاه شناور حجم مرده سد استقلال نیز اقدام دیگری است که باعث شده ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب غیرقابل برداشت به مدار بهره برداری بیاید.
طبسی گفت: ۶۰ درصد از چاههای کمک کانال شبکه آبیاری و زهکشی باغات میناب نیز تجهیز شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان هم گفت: ۴۰ درصد از نیاز آبی استان را آب شیرین کن تامین میکند.
عبدالحمید حمزه پور افزود: خشک شدن سد شمیل میتواند در صورت عدم بارش باران باعث بحران و جیره بندی آب شود.
بیشتر بخوانید؛ وارد مدار شدن ۲۰ حلقه چاه آب در بندرعباس
استاندار هرمزگان هم موضوع آب را اولویت اول استان دانست و گفت: وضعیت اقلیم در حال تغییر است و منابع آبی پاسخگو نیست پس ناچاریم به سمت ساخت آب شیرین کنها و خرید تضمینی آب تولید شده برویم.
محمد آشوری افزود: باید به سمت راهبرد چندپایه تولید آب از جمله آب شیرین کن، ساخت سدها، صرفه جویی و دیگر راهکارها برویم.
وی از مدیران خواست در نشست بعدی شورای حفاظت از منابع آب وضعیت فعلی را به صورت دقیق سنجیده و متناسب با آن راهکاری عملیاتی ارائه کنند.