مسعود معینی پور گفت: مجموعه اسنادی مربوط به ۲۰۰ سال اخیر ایران در کتابخانه مجلس شورای اسلامی موجود است که در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت: نسخ خطی موجود در کتابخانه مجلس در گنجینههایی نگهدرای میشوند که حتی پژوهشگران هم به آن دسترسی نداشته اند که امکان استفاده از آنها فراهم شده است.
وی افزود: دسترسی عموم مردم به ویژه پژوهشگران به نسخ خطی، جزو رسالتهای کتابخانه مجلس بوده است، اما در دوره اخیر این موضوع با جدیت و توجه بیشتر اتفاق خواهد افتاد. زیرا سیاست ما، سیاست درهای باز برای نسخ خطی است.
مسعود معینی پور گفت: کتابخانه مجلس شورای اسلامی وظایفی حاکمیتی دارد. یعنی باید پشتیبانی پژوهشی از نظام قانون گذاری و نظام حکمرانی کشور داشته باشد.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی افزود: این کتابخانه، وظیفه پژوهشی، نخبگانی و حفظ میراث فرهنگی را برعهده دارد.
وی گفت: وظیفه عمومی و نخبگانی کتابخانه مجلس این است که، چون در تقاطع تاریخی ایران معاصر و میراث اسلامی- ایرانی وجود دارد، باید یک روایت گری تاریخی انجام دهد و آثار مخطوط، اسناد و اشیای موزهای را حفظ، کشف و در اختیار بازدید عمومی قرار دهد.
مسعود معینی پور افزود: قرائت خانه کتابخانه مجلس در ۱۱۸ سال گذشته از مهمترین و بزرگترین قرائت خانههای ایران بوده که اکنون برای مطالعه و پژوهش در اختیار عموم مردم است.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی گفت: ما در مجموعه کتابخانه مجلس، کتابخانههای مختلفی داریم که میتوان به کتابخانه انقلاب اسلامی، کتابخانه مطالعات پارلمانی، کتابخانه حکمرانی، کتابخانه قرآن پژوهی، کتابخانه سند پژوهی و کتابخانه آثار اسلامی اشاره کرد که همه افراد میتوانند از این مجموعه بزرگ استفاده کنند.
کتابخانه مجلس شورای اسلامی در حال حاضر مکانی برای نگه داری بیش از ۵۷۰ هزار کتاب چاپی، ۲۸ هزار کتاب خطی، بیش از پنج هزار عنوان نشریه و میلیونها برگ سند است.
نهادی با سابقه بیش از یک صد سال که بخش مهمی از میراث ماندگار تمدن کهنسال و بزرگ ایران را در خود جای داده و یکی از رسالتهای اصلی این نهاد، حمایت از پژوهشگران حوزه علوم انسانی است.