رئیس سازمان شیلات گفت: در سند امنیت غذایی، افزایش دو برابری تولیدات شیلاتی نسبت به سال پایه، پیش بینی شده و امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در این حوزه هدفگذاری کرده ایم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدحسین حسینی رئیس سازمان شیلات امروز سه شنبه در مراسم آغاز به کار هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته، گفت: در برنامه هفتم تولید ۱.۸ میلیون تن انواع آبزیان پیش بینی شده و برای تحقق این اهداف باید پنج راهبرد عملیاتی شود.
وی افزود: بهره برداری پایدار و مسئولانه در منابع آبی، استفاده از دریا، سواحل، کرانه و پس کرانه به عنوان پایگاههای پایدار و آبهای مطمئن برای توسعه آبزی پروری، استفاده از منابع آبهای طبیعی و نیمه طبیعی، آبهای کشاورزی، آبهای مرزی و نامتعارف و تنوع گونهای تولید، افزایش بهره وری با رسوخ دانش و با استفاده از ظرفیتهای دانش بنیان از راهبردهای اجرایی شدن اهداف سند امنیت غذایی و برنامه هفتم است .
حسینی با اعلام این که ایران از نظر دسترسی ساحلی، چهلمین کشور جهان است، اظهار داشت: ایران با داشتن ۵۶۰۰ کیلومتر ساحل با احتساب جزایر، از ظرفیتهای بالقوه خوبی برای تامین امنیت غذایی و توسعه دریامحور برخوردار است هر چند در حوزه شیلات و آبزی پروری با چالش عمده در حوزه ارزان سازی و فرهنگ سازی روبرو هستیم و برای ارزان سازی؛ توسعه بازارهای تخصصی، حذف واسطه ها، مناسب کردن قیمت آبزیان را در دستور کار داریم.
وی تصريح كرد: در حال حاضر متوسط سرانه مصرف آبزی برای هر فرد در کشور، سالانه ۱۴.۱ کیلوگرم و برای جمعیت تهران کمتر از ۸ کیلوگرم است که نیاز به فرهنگ سازی در حوزه طبخ انواع آبزیان است.
رئیس سازمان شیلات مهمترین ماموریت در حوزه شیلات را اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور نظام دانست و گفت: امیدواریم دولت برای تحقق این سیاستها کمک کند، توسعه سواحل از دیگر ماموریتهای مهم در این بخش است كه در این راستا ایجاد شهرهای مولد سبز از تکالیف وزارت جهادکشاورزی است و امیدواریم توسعه سواحل و ایجاد تمدن در سواحل با مشارکت مردم امکان پذیر شود.
وی درباره سرمایه گذاری در بخش شیلات کشور اعلام کرد: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در این حوزه هدفگذاری کرده ایم .