رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۲ هزار و ۸۰۰ نوزاد ۲ ماهه در دزفول تا پایان سال جاری واکسن روتاویروس دریافت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علیرضا خسروپناه در آیین تزریق واکسن روتاویروس در مرکز خدمات جامع سلامت شهید عظیم محمدیزاده دزفول بیان کرد: یکی از علل مرگ و میر کودکان در دنیا، اسهال شدید است که هزینههای زیادی برای بستری و اقدامات درمانی به خانوادهها و جامعه تحمیل میکند.
وی از حوزه معاونت بهداشت بابت اضافه شدن واکسنهای اخیر به ویژه واکسن روتاویروس به مجموع واکسنهای سیستم بهداشتی قدردانی کرد و ادامه داد: این واکسن از ابتلای روتاویروس نوع A و ۸۰ تا ۱۰۰ درصد از اسهال شدید جلوگیری میکند و نقش بسزایی در ارتقای سطح سلامت جامعه به ویژه در فصل جوانی جمعیت دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهارکرد: بیش از ۲ دهه از معرفی این واکسن به سیستم بهداشتی جهان گذشته است که با این حرکت مثبت و افزوده شدن روتاویروس به واکسنها، شاهد ارایه خدمات بیشتری در راستای ارتقای سطح سلامت مردم هستیم.
وی با بیان اینکه ذخیره این واکسن برای حداقل سه ماه تامین است، ادامه داد: طی سالهای گذشته مواردی از مرگ کودکان در دزفول به علت اسهال شدید ثبت شده است که اکنون این واکسن ماهانه از طریق اعتبارات ملی شارژ و به کودکان هدف تزریق میشود.
خسروپناه با تاکید بر ضرورت استقبال شهروندان از تزریق روتاویروس به نوزادان اظهار امیدواری کرد: رسانهها و خبرنگاران مردم را به تزریق این واکسن به نوزادان تشویق کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول تصریح کرد: افراد میتوانند از امروز سه شنبه که اعلام کشوری این واکسیناسیون است، به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و براساس برنامه زمانبندی واکسیناسیون کودکان و اطفال، واکسیناسیون روتاویروس را نیز انجام دهند.
وی درخصوص عوارض این واکسن گفت: این واکسن ممکن است عوارض مختصری مانند تب و تهوع داشته باشد که نگران کننده نیست.
بر اساس این برنامه و با انجام واکسیناسیون کودکان در برابر روتاویروس، پیش بینی میشود سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری و مرگ و میر کودکان جلوگیری شود.
واکسن روتاویروس در سنین ۲ و چهار و ۶ ماهگی در سه دوز تزریق میشود.