عدالت خواهان تاکید میکنند که حکم بازداشت نتانیاهو باید حامیان جنایات اسرائیل، از جمله مقامات آمریکایی و اروپاییهای کمک کننده به جنایات اسراییل را نیز در بر بگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، تازهترین گزارش سازمان نجات کودکان درباره غزه نشان میدهد حدود ۱۳۰ هزار کودک کمتر از ۱۰ سال نزدیک دو ماه است که در ویرانههای شمال غزه در محاصره اند و بدون آب و غذای و حد اقل امکانات درمانی در وضعیت بحرانی به سر میبرند.
البته این شرایط هم سبب نشده آمریکا و دیگر دولتهای غربی حامی اسراییل دست از حمایت از این رژیم بردارند یا دست کم برای تامین آب و غذاو داروی مادران و کودکان در محاصره غزه بر رژیم اسراییل فشار آورند. اما بیشتر مردم جهان از جمله در انگلیس نشان دادند راهی متفاوت از دولتهای حامی اسراییل در پیش گرفته اند.
کریس ناینهم از مدیران ارشد بزرگترین ائتلاف ضد جنگ در اروپا میگوید: بیش از هفتاد درصد مردم بریتانیا میخواهند آتش بس فوری در غزه برقرار شود، به محاصره و کشتار مردم بی دفاع پایان داده شود، اما دولت بریتانیا برغم ارتکاب این همه جنایات اسراییل، همچنان دوشادوش آن ایستاده است و به حمایت سیاسی وتسلیحاتی از اسراییل ادامه میدهد این نشان میدهد که از نظر دموکراسی چه وضعیت بدی در اینجا حاکم است و ما در صدد تغییر این شرایطیم.
حکم عالیترین دادگاه بین المللی کیفری علیه نتانیاهو نخست وزیررژیم اسراییل و گالانت وزیر جنگ سابقش برغم فشارها و تهدیدهای آمریکا موفقیتی بزرگ برای حامیان حقوق فلسطینیان درسراسر جهان ازجمله درانگلیس توصیف شده است، اما شمار زیادی ازمردم انگلیس معتقدند نتانیاهودرارتکاب به این همه جنایت همدستان زیادی دارد.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید: قطعا او تنها نبوده و یکی از پر شمار افرادی است که در غزه و لبنان دست به جنایت زدند. ساده اندیشی و ابلهانه است که کسی فکر کند فقط افرادی که ماشه را چکاندند و دکمه بمبها و موشکها را فشار دادند باید مجازات شوند، آمریکا و دولتهای غربی که با تامین بمب و سلاح به نسل کشی کمک کردند یا این نسل کشی را تسهیل کردند باید محاکمه و مجازات شوند.
عدالت طلبان معتقدند حکم کیفری علیه نتانیاهو باید سرآغاز پاسخگو کردن همه نقش آفرینان در نسل کشی فلسطینیان باشد و حکمی مشابه علیه آنان صادر شود.
یک شهروند مسلمان مقیم انگلیس میگوید: صدور حکم دیوان کیفری بین المللی فقط نباید علیه نتانیاهو و باند او باشد بلکه مقامات آمریکا و همه کشورهای اروپایی که با صدور سلاح ودیگر حمایتها امکان ارتکاب جنایتهای رژیم اسراییل رو فراهم کردند در این جنایات شریکند، زیرا بدون کمکهای اونها اسراییل توانایی ارتکاب این همه جنایات در این مدت را نداشت. فجایع غزه و لبنان نشان داد مقامات آمریکا و اروپا که مدام درباره حقوق بشر شعار میدهند هیچ بویی از انسانیت نبردند.
رای دیوان بین المللی کیفری مبنی بر ضرورت بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم اسرائیل، با استقبال گسترده مردمی در سراسر جهان، از جمله انگلیس روبرو شد، اما صلح طلبان و عدالت خواهان تاکید میکنند که این حکم باید حامیان جنایات اسرائیل، از جمله مقامات آمریکا یی و اروپاییهای کمک کننده به جنایات اسراییل را نیز در بر بگیرد.