ارجاع موضوع واردات خودرو به کمیسیون تلفیق
رئیس مجلس هنگام بررسی یک بند از لایحه بودجه که به واردات خودرو مربوط بود، گفت: این بند به دلیل برخی ابهامات در حصوص درج نشدن خودروهای کارکرده به کمیسیون تلفیق ارجاع داده میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با ارجاع بند (ر) تبصره یک ماده واحده این لایحه به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
در جریان بررسی بند (ر) تبصره یک ماده واحده که مربوط به سقف واردات خودرو و تعرفه گذاری این بند بود، پیشنهادات مختلفی ، نمایندگان ارائه کردند.
حبیب قاسمی نماینده مردم شهررضا و دهاقان در مجلس در تذکر آئین نامه ای گفت: اگر بخواهیم تمام پیشنهادها را بررسی کنیم نیاز به زمان طولانی داریم از طرفی بنده به انفورماتیک سیستم شک دارم، درباره عملکرد آن تجدیدنظر کنید تا نوبت ارائه پیشنهادهای ما نیز برسد.
دکتر قالیباف در پاسخ به نماینده شهررضا و دهاقان در مجلس، گفت: همیشه دوستان گفته اند که سیستم اشکال دارد، همیشه هم دفاع کرده ایم و گفته ایم سیستم اشکال ندارد، نرم افزار آن را چک کرده و دنبال کرده اند. در حال حاضر پیشنهادهای این بند را مطرح میکنند، هنوز اصلاحات کل و اصلاحات جزء زیادی دارد، من فکر میکنم بررسیها تا بعدازظهر، چون موضوع خودرو مهم است ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر همین طور ادامه دهیم و همه بخواهند مطرح کنند پیشنهادها زیر ۵۰ عدد رأی میآورد و معلوم است هیچ کدام از پیشنهادات رأی نمیآورد، این پیشنهاد کمیسیون که اینجا آمده ۲ اشکال دارد، یک اشکال این است که قانون درباره خودروهای ۵ و ۹ سال کارکرده تصویب کرده ایم، دوستان ما در کمیسیون در پیشنهاد خود «کارکرده» را حذف کردند، در حالی که ما از این کار هدف داشته ایم، هم ارز کمتر استفاده شده و هم تعداد ماشین بیشتری وارد میشود، مصرف سوخت ما در داخل کاهش پیدا میکند و افرادی که ضعیف هستند قدرت خرید خواهند داشت که همه اینها امتیازات است.
رئیس مجلس گفت: ما موضوع مجوز به ایرانیان خارج از کشور برای واردات را قبول داریم، اما برای آن سقف نگذاشته ایم، اینکه کلا یک نوبت باشد و یا هر ۵ سال یک نوبت، این اشکالات وجود دارد. در حال حاضر هیچ کدام از پیشنهادات که مطالعه کردیم این موضوع را حل نمیکند، آن طرف بحث دیگر داریم، دوستان دولت تعرفه را ۱۰۰ درصد و دوستان کمیسیون تلفیق تعرفه واردات را ۶۰ درصد کردند، بعد اوراق مزایده اینجا میگذاریم، وقتی اوراق مزایده را میگذاریم یعنی ممکن است تعرفه ۱۰۰ درصدی خودش تا ۱۱۰ درصد هم برود این عیب است. منفعت آن چیست؟ از روش قرعه کشی جلوگیری میکند و در حال حاضر لاتاری میگذاریم یعنی این موضوع یک عیب و منفعت دارد.
وی ادامه داد: اجازه دهید، وقت ما را نگیرید، این موضوع را به کمیسیون ارجاع دهیم، از دوستان کمیسیون خواهش میکنم نکاتی که گفته شد اعمال کنند و مناسبترین آن که موضوع واردات خودروهای کارکرده در آن باشد، رانت در آن نباشد و انقدر هم تعرفه بالا نرود که حقوق نقض قرض نشود در ان در نظر گرفته شود.