نشست رسانهای محمد حمیدی مقدم دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران(سینما حقیقت) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد حمیدی مقدم دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم های مستند ایران ( حقیقت ) در نشست با اهالی رسانه گفت: جشنواره در آستانه یک بلوغ است و نظرات بیرونی هم بر این ادعا مهر تایید می زنند.
وی افزود: امسال سلایق، نگاه ها و فیلمسازان نسل های مختلف در جشنواره حضور دارند، یکی دیگر از ویژگی های جشنواره امسال تعامل حداکثری با صنوف مختلف فیلم مستنداست.
دبیر جشنواره گفت: ۵۳۳ فیلم متقاضی داشتیم که نسبت تولید فیلم مستند با سال گذشته برابر اما میزان رجوع به جشنواره بیشتر بود. از این آثار ۶۵ فیلم برای مسابقه ملی انتخاب شدند که ۲۴ فیلم در بخش بلند، ۲۱ نیمه بلند و ۲۰ فیلم کوتاه هستند. ۲۶ اثر هم در بخش آوینی حضور دارند.
وی یکی دیگر از بخش های این دوره جشنواره را واکنش سریع به بخش غزه دانست و گفت: این بخش صرفا نمایش فیلم نیست بلکه یک بخش تعاملی و گفت و گو کننده است. از طرفی در مرکز گسترش سینمای مستند، صندوق حمایت از غزه را راه اندازی کردیم، غرفه مرکز گسترش در جشنواره کن هم درباره هنر برای غزه با دیگر فیلمسازان تعامل کرد و در مجموع در بخش غزه ۱۲ فیلم به نمایش درمی آید.
رئیس مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با اشاره به نمایش ۱۰ فیلم در بخش خارج از مسابقه اظهار داشت:
در بخش بین الملل ۲۱۳۴ اثر متقاضی بودند که ۵۹ فیلم در قالب های بلند، نیمه بلند، پرتره، زندگی اساتید و ... انتخاب شدند و این آثار بخش های جذابی از سینمای جهان را ارائه می کند.
وی ادامه داد: در این دوره برگزاری کارگاه ها را به صنوف سپردیم، بخش هوش مصنوعی در کنار فرصت ها، تهدیداتی هم برای فیلم های مستند دارد که وظیفه آشنایی فیلمسازان با این پدیده را انجمن صنفی کارگردان ها به عهده گرفته است.
حمیدی مقدم با بیان اینکه مسئله خانه جشنواره معضل تمامی جشنواره هاست، گفت: امسال موزه سینما را هم در کنار خود داریم و برخی از آثار در آنجا هم به نمایش در می آید. امسال نمایش آنلاین فیلم ها را نداریم زیرا خیلی از اثار مهم قابلیت پخش انلاین ندارند. سال گذشته فیلم های منتخب حقیقت در شهرستان ها هم به نمایش درآمد،
امسال هم فیلم های اول، دوم و سوم جشنواره در ۳۴ استان نمایش داده می شوند.
دبیر جشنواره سینما حقیقت، زیر متن فیلم های امسال جشنواره را موضوع خانواده دانست و گفت: آثار این دوره، شکاف نسل ها، انقطاع دیالوگ بین نسل، مسئله معیشت، اقتصاد، ویژگی های نقش پدر و فقدان پدر در خانواده را دنبال می کنند. همه اینها زیست اجتماعی را آسیب شناسی می کنند.
وی با اشاره به بی پروایی برخی از فیلمسازان در ساخت مستندها، ادامه داد: امسال تعامل حقیقت با اداره کل ارزشیابی بسیار قوی بوده و همه فیلم هایی که دفتر حقیقت اعلام کرده به نمایش درمی آیند.
این مدیر سینمایی بیان کرد: امسال در جشنواره اکثر گونه ها با طعم های مختلف حضور دارند. سعی شد تا صرفا در مستندات اجتماعی فرو نرویم، از این رو در بین آثار موضوع محیط زیست، ورزش، باستان شناسی و موضوع مردم نگارانه در جشنواره نماینده دارند.
حمیدی مقدم درباره مراسم های بزرگداشت در این دوره گفت: امسال برای استاد ناصر ممدوح که سالها تلاش کرده اند و با هنر گویندگی خود در جذب استعدادها به سینمای مستند نقش داشتند، مراسم بزرگداشت برگزار می شود.
همچنین زحمات ابراهیم سعیدی فیلمساز خوش فکر در سینمای مستند از نسل میانی تجلیل می شود و مصطفی دالایی از موثرین حلقه روایت فتح در مقام تهیه کننده، فیلمبردار و کارگردان هم تجلیل خواهد شد.
وی گفت: مستندهای جشنواره شب ها در میادین شهر هم اکران می شود تا یک فضای گفتگویی بین فیلمسازان و مردم صورت بگیرد.