رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، موضوع خاک و پیگیری قوانین بهرهبرداری پایدار از آن را محور مشترک اقدامات وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست برشمرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صبح امروز، همایش روز جهانی خاک با حضور غلامرضا نوری وزیر جهادکشاورزی، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با شعار مراقبت از خاک سنجش، پایش، مدیریت در سالن خوشه برگذار شد.
در این همایش، شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست کشور اظهار کرد: در حوزه حفاظت از خاک و مدیریت پایدار منابع خاک اهداف مشترکی را با وزارت جهاد کشاورزی داریم.
وی افزود: یکی از پیامدهای از دست رفتن کشاورزی و کیفیت خاک، مهاجرت معکوس از روستاها به حاشیه شهرها بوده و حاصل آن ایجاد سکونتگاههای غیر رسمی و مشکلات زیستی است.
انصاری با اشاره به شعار روز جهانی خاک گفت: این شعار نشان دهنده اهمیت نظارت و پایش دادهها است که این اطلاعات مبنای مدیریت ما خواهد بود.
وی افزود: فصل مشترک سازمان محیط زیست و وزارت جهادکشاورزی این است که بتوانیم در موضوعات مشترک و با حفاظت کیفی خاک پایش دادهها را د. یک فرایند منسجم داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور گفت: در سند بالادستی، قانون حفاظت از خاک را داریم که در سال ۹۸ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در دو محور فرسایش و آلودگی خاک تکالیفی را مشخص کرده است و در حوزه آلودگی خاک، سازمان محیط زیست مسئولیت است.
وی ادامه داد: طبق آمار، نرخ فرسایش خاک در ایران ۱۶.۵ درصد در سال است که ۷ برابر متوسط جهانی است و ۷.۷ درصد از فرسایش خاک در جهان هم متعلق به ایران است.
رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست تاکید کرد: این فرسایش، سالانه ۱۰ میلیارد دلار خسارت به خاک کشور وارد میکند.
وی در خصوص آلودگی خاک گفت: آلودگی خاک شامل ورود فاضلاب ها، استفاده نامتعارف از نهادههای شیمیایی و پسماندهای کشاورزی میشود که این سازمان با رویکرد حفاظت از منابع خاک، دست به شناسایی منابع آلوده کننده و اشخاص آلوده کننده میزند و متخلفان را به مراجع حقوقی و قضایی ارجاع میدهد.
انصاری افزود: در سال ۱۴۰۲، از بیش از ۱۶۰۰ پرونده تخلف، ۸۰۱ مورد منجر به شناسایی فرد آلوده کننده و ۱۳۸ مورد مراجعه به محاکم قضایی داشتیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: این سازمان توانست شعب رسیدگی به حفاظت از خاک را در استانها دایر کند.
وی ابراز امیدواری کرد: بتوانیم ضمن تبادل تجربیات با وزارت جهاد کشاورزی، با همگرایی، هم افزایی، جلب مشارکت عمومی و آگاهی بخشی به جامعه برای حفاظت از خاک و مدیریت پایدار منابع خاک قدمهای مثبت و موثری براز ارتقا خاک کشور برداریم.