شناور کاوشگر دریایی خلیج فارس در بندر بهمن قشم پهلو گرفت .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ رئیس مرکز اقیانوس شنای خلیج فارس در هرمزگان گفت: این کشتی به منظور همکاری پژوهشگاه ملی خلیج فارس و سازمان زمین شناسی به منظور عملیات ژئوفیزیک و هیدروشیمی آب و رسوب دریا در بندر بهمن جنوب جزیره قشم پهلو گرفت.
صمد حمزه ای افزود: تسلط بر دریا و اقیانوس یکی از شروط مهم حفظ امنیت کشور و توسعه اقتصاد دریامحور است که فعالیت های شناور کاوشگر دریایی خلیج فارس نیز با همین هدف انجام می شود.
وی گفت: کاوشگر دریایی خلیج فارس یک شناور پیشرفته تحقیقاتی۵۰ متر طول، ۱۰ متر عرض و ۱۲ متر ارتفاع دارد.
بیشتر بخوانید؛ بهره برداری از نخستین کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیمای کشور
رئیس مرکز اقیانوس شنای خلیج فارس در هرمزگان افزود: این شناور با آب و سوخت کامل به مدت ۴۵ روز با ظرفیت ۲۷ نفر در آبهای خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تحقیقات میدانی می کنند.
این کاوشگر دریایی ظرفیت اقامت شبانه روزی ۲۷ نفر را دارد که ۱۱ نفر خدمه و ۱۶ محقق هستند.
حمزه ای افزود: کاوشگر دریایی خلیج فارس دارای ۲ موتور هزار کیلووات است و چهار آزمایشگاه دارد که تحقیقات در سه آزمایشگاه خشک و تر صورت می گیرد و آزمایشگاه چهارم تحقیقات انجام شده را بررسی می کند.
وی گفت: ساخت این شناور در موافقت نامه ای بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اردیبهشت سال۱۳۹۰ در مجتمع شهید درویشی وابسته به سازمان صنایع دریایی کشور آغاز و پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی به عنوان مجری طرح تعیین شد.
رئیس مرکز اقیانوس شنای خلیج فارس در هرمزگان افزود: این کشتی در مدت چهار سال و با ۴۰ درصد صرفهجویی ارزی با هزینهای بیش از ۲۷ میلیارد تومان ساخته شد.
حمزه ای گفت: حضور فعال ایران در کاوشهای دریایی مانند پایش و اکتشاف در اقیانوسها زمینهساز نقشآفرینی بیشتر کشور در فعالیتهای منطقهای و فرامنطقهای می شود.
شناور کاوشگر خلیج فارس به صورت رسمی در مراسمی در بندرعباس روز سه شنبه ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۵ در خلیج فارس به آب اندازی و به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تحویل داده شد.
بندر بهمن قشم، با ظرفیت ۵۵۰ تن دارای پنج پست اسکله، است.